Risteilijätilaus vahvistaa tilauskantaa Turun telakalla entisestään | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Risteilijätilaus vahvistaa tilauskantaa Turun telakalla entisestään

13.2.2018 klo 09:18
|

- Toivottavasti uutinen kannustaa keväällä koulunsa päättäviä harkitsemaan kouluttautumista alalle, toteaa telakan prolaisten luottamusmies Osmo Salo.

Pro Uutiset/kuva: Meyer

Saksalainen TUI Cruises-varustamo on tilaamassa uuden Mein Schiff -luokan risteilijän. Alus rakennetaan saksalaisomisteisen Meyerin Turun telakalla.

Meyer Turku kertoi tiedotteessa eilen illalla, että sopimuksen rahoitus on auki ja siitä neuvotellaan pankkien ja valtion erityisrahoitusyhtiö Finnveran kanssa.

- Ollaan tyytyväisiä, että tilaus on tulossa, vaikka tilaus ei olekaan vielä kaikilta osin viimeistelty. Nämä uutiset ovat aina mieluisia, sillä ne vahvistavat tulevaisuuden näkymiä, toteaa telakan prolaisten luottamusmies ja Pron edustajiston puheenjohtaja Osmo Salo.

- Uusi tilaus luo jatkumoa, ja tarkoittaa, että koko tilauskannan ajalle on luvassa tasaista työkuormaa, toteaa Salo.

Salon mukaan näinkin pitkä tilauskanta kannustaisi hakemaan alalle.

- Telakka tarjoaa monipuolisia tehtäviä, joihin valmistuu eri opintopolkuja pitkin. Tarjolla oleva tehtäväkirjo on laaja. - Toivottavasti uutinen kannustaa keväällä koulunsa päättäviä harkitsemaan kouluttautumista alalle, toteaa telakan prolaisten luottamusmies Osmo Salo.

Uuteen alukseen mahtuu noin 2 900 matkustajaa. Sen on sovittu valmistuvan vuonna 2023.

Uutistoimisto Reuters lainaa saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitungia ja kertoo, että tilaus olisi arvoltaan 500 miljoonaa euroa.