S-Pankin yt:t ohi: 54 henkilön työsuhde päättyy | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

S-Pankin yt:t ohi: 54 henkilön työsuhde päättyy

29.4.2019 klo 18:46
|

– Organisaatiomuutos on aina raskas prosessi. Toimihenkilöt ymmärtävät, että muutos on tarpeellinen, mutta työsuhteiden päättyminen ei tietenkään ole kenellekään mieluinen asia. Tunne on haikea, kertoo pankin pääluottamusmies.

Pro Uutiset / Lähde: S-Pankin tiedote 26.4.2019

Suomalainen S-ryhmän ja LähiTapiola -ryhmän omistama S-Pankki sai maaliskuussa alkaneet yhteistoimintaneuvottelut päätökseen. Neuvotteluiden tuloksena 54 henkilön työsuhde päättyy.

Pankki perusteli neuvotteluja ydintoimintaan keskittymisellä ja organisaatiorakenteen selkeyttämisellä.

S-Pankin pääluottamusmies Virpi Ylönen kertoo, että henkilöstö suhtautui neuvotteluihin ja organisaatiouudistukseen ristiriitaisin tuntein.

– Organisaatiomuutos on aina raskas prosessi. Toimihenkilöt ymmärtävät, että muutos on tarpeellinen, mutta työsuhteiden päättyminen ei tietenkään ole kenellekään mieluinen asia. Tunne on haikea.

Uusi organisaatiorakenne tulee voimaan 1. toukokuuta. Toimintaa keskitetään kahteen liiketoimintayksikköön, pankkiliiketoimintaan ja varallisuudenhoitoliiketoimintaan.

Luottamusmies kertoo, että osalla irtisanottavista työvelvoite päättyy heti. Työpaikkansa menettäville järjestetään työllistymistä tukevaa valmennusta.

– Ulkopuolinen kouluttaja tarjoaa irtisanotuille yksilö- ja ryhmäkoulutusta.