Saint-Gobain Glass Finland suunnittelee Ihoden tuulilasitehtaan lakkauttamista | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Saint-Gobain Glass Finland suunnittelee Ihoden tuulilasitehtaan lakkauttamista

26.8.2020 klo 11:57
|

Laminoituja ajoneuvolaseja valmistava yritys aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa pahimmillaan 72 työpaikan menettämiseen. Yritys väläyttää myös Ihoden tuulilasitehtaan lakkauttamista.

Pro Uutiset

Laminoituja ajoneuvolaseja valmistava Saint-Gobain Glass Finland Oy aloittaa yhteistoimintaneuvottelut Sekurit-liiketoiminnassaan keskiviikkona 2. syyskuuta 2020. Yhtiö suunnittelee Pyhärannassa sijaitsevan Ihoden tuulilasitehtaansa lakkauttamista, ja tuotannon siirtämistä muille tehtailleen.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä on koko henkilöstö eli yhteensä 72 henkilöä, joista 14 on toimihenkilöitä. Viimeisen neljän kuukauden aikana henkilöstöstä 15 on ollut lomautettuna ja töitä on tehty kolmen vuoron sijaan kahdessa.

Toimihenkilöiden luottamusmies Marko Salonen kertoo yt-uutisen olleen shokki toimihenkilöille.

– Ensimmäinen neuvottelutapaaminen on ensi viikolla, ja työnantajan toimenpiteiden aikataulu ei ole vielä selvillä. Teemme toki töitä, ja yritämme löytää perusteluja tehtaan jatkamiselle. Neuvotteluista tulee varmasti hankalat ja tiukat. Neuvottelutapaamisen jälkeen tiedämme varmasti enemmän.

Yhtiö kertoo neuvotteluiden johtuvan tuotannollisista ja taloudellisista syistä. Koronavirus on vaikuttanut automarkkinan supistumiseen, ja tuulilasien tekniset vaatimukset ovat muuttuneet. Yhtiön mukaan tehdas vaatisi merkittäviä investointeja, jotta tuotanto vastaisi muuttuneita teknisiä vaatimuksia.

– Varmasti suurimmat syyt liittyvät teknisiin vaatimuksiin, jotka vaativat investointeja. Tehtaalla tehdään myös pieniä määriä sellaisia tuotteita, joita Saint-Gobainin suuremmat tehtaat eivät tee.

Luottamusmies pitää tehtaan mahdollista lakkauttamista myös iskuna Pyhärannan kunnalle. Moni tulee töihin tehtaalle Raumalta, Laitilasta ja Uudestakaupungista asti.

– Saint-Gobain on kunnan suurimpia työllistäjiä ja veronmaksajia. Vaikutus on varmasti suuri.