Santen Oy aloitti jälleen yt-neuvottelut 26 työpaikasta Tampereella | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Santen Oy aloitti jälleen yt-neuvottelut 26 työpaikasta Tampereella

10.1.2018 klo 15:24
|

- Henkilöstö epäilee, että Santen Oy muutetaan pelkäksi myyntikonttoriksi, kertovat toimihenkilöiden pääluottamusmies ja työsuojeluvaltuutettu.

Pro Uutiset

Suomen pisimmissä yt-neuvotteluissa tapahtui uusi käänne Tampereella. 26 toimihenkilöä ja ylempää toimihenkilöä joutuivat irtisanomisiin tähtääviin yt-neuvotteluihin supply chain -organisaation osalta.

- Henkilöstö epäilee, että Santen Oy muutetaan pelkäksi myyntikonttoriksi, kertovat toimihenkilöiden pääluottamusmies Martta Turunen ja toimihenkilöiden ja ylempien toimihenkilöiden työsuojeluvaltuutettu Jukka Rautalin.

Silmälääkkeitä  valmistava japanilaisomisteinen yhtiö päätti vuonna 2013, että lääkkeiden tuotanto Tampereella loppuu vuonna 2016, mutta nyt tehtaan alasajo on siirtynyt arviolta vuosiin 2019-2020.

- Henkilöstö on jo vuosia ollut jaksamisen äärirajoilla, toteavat pääluottamusmies Turunen ja työsuojeluvaltuutettu Rautalin.

Tarkoitus oli alunperin siirtää tuotanto Tampereelta Kiinaan ja Intiaan. 

-Kun valmistus ei Intiassa onnistunut, siirretään tuotanto  Keski-Eurooppaan Aasian lisäksi, Turunen kertoo.

Aiemmin 2013 käydyt yt-neuvottelut päättyivät noin 220 työpaikan menetykseen. Työpaikat häviävät aikanaan tuotannosta, tutkimus- ja tuotekehitystoiminnasta sekä laadunvalvonnasta.

Tärkeimpiä tuotteita yritykselle ovat glaukooman ja silmän etuosan sairauksien lääkkeet.

Sennosidi-lääkeraaka-aineen tuotannon yhtiö lopetti Tamperella jo vuonna 2015.

Santen-konsernin emoyhtiö on japanilainen Santen Pharmaceutical Co., Ltd. Yrityksellä on noin 3 500 työntekijää ympäri maailman ja sen tuotteita myydään yli 50 maassa. 

Tampereen tehtaalla työskentelee tällä hetkellä noin 250 henkilöä.

 

Aiemmin aiheesta:

27.32013 Santen irtisanoo 220 Tampereella ja lopettaa tuotantonsa Suomessa