Seniorisuomalaiset pettyivät poliitikkoihin | Ammattiliitto Pro

Seniorisuomalaiset pettyivät poliitikkoihin

31.8.2011 klo 13:52

Tutkimus: vain joka kymmenes nainen saavuttaa miesten eläketason. Valtaosa ikääntyneistä toimihenkilöistä voi kuitenkin varsin hyvin.

Pro Uutiset/lähde: Ammattiliitto Pron tiedote

Eläkeläistoimihenkilöt ovat pettyneet poliittiseen päätöksentekoon.

Ammattiliitto Pron selvitys osoittaa, että vain 7 prosenttia eläköityneistä toimihenkilöistä on sitä mieltä, että poliitikot ovat onnistuneet yhteiskunnan kehittämisessä.

Työelämän kehittämisessä runsas kolmennes arvioi ammatiyhdistysliikkeen onnistuneen hyvin. Vajaa viidennes vastaajista on sitä mieltä, että elinkeinoelämä on onnistunut lisäämään yhteiskunnan hyvinvointia.

Naiset miehiä köyhempiä eläkeläisiä

Eläkkeellä naisten ja miesten tuloerot jatkuvat, vain joka kymmenes nainen saavuttaa miesten eläketason.

Valtaosa senioritoimihenkilöistä voi yleisesti ottaen hyvin, mutta 40 prosenttia vaivaavat fyysiset ja 16 prosenttia henkiset työuralta juontuvat sairaudet.

Tyypillinen eläköitymisikä on 60 vuotta. Viime eläköityneiden ja lähivuosina eläkkeelle lähtevien työurat ovat vielä pitkiä, keskimäärin 40 vuoden mittaisia.

Yli 50-vuotiaiden työmarkkina-asemaa selvittäneeseen tutkimukseen osallistui toukokuussa yli 5 300 toimihenkilöä. Senioritutkimukseen osallistui 1 647 eläkkeellä olevaa toimihenkilöä viime vuoden lopussa.

Vastaajat työskentelevät tai ovat työskennelleet teollisuudessa, palveluissa sekä rahoitus-, ict- ja viestintäaloilla.

Tutkimuksen aineisto 1

Tutkimuksen aineisto 2