ST1 aloittaa yt:t 25 toimihenkilötehtävästä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

ST1 aloittaa yt:t 25 toimihenkilötehtävästä

8.5.2019 klo 14:08
|

ST1 aloittaa 13. toukokuuta yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä Biorefining Business Development & Production -yksikkössä ja Logistics-yksikön Haminan toimipisteessä. 25 toimihenkilöä voi menettää työnsä. 

Pro Uutiset 

Energiayhtiö ST1 aloittaa maanantaina 13. toukokuuta yhteistoimintaneuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä Biorefining Business Development & Production -yksikkössä ja Logistics-yksikön Haminan toimipisteessä. Neuvottelut koskevat liiketoimintayksikön 57 toimihenkilöä. Työnantaja on ilmoittanut vähennystarpeeksi enintään 25 toimihenkilötehtävää ja 20 ylempää toimihenkilötehtävää.  

Kutsu yhteistoimintaneuvotteluihin tuli tiistaina. Toimihenkilöiden luottamusmies Antti Kauhanen kertoo, että henkilöstö järkyttyi uutisesta. 

– Kyllä ihmiset ovat järkyttyneitä, puhutaan isoista yt-neuvotteluista. Aika paljon on sulateltavaa.  

Neuvotteluiden taustalla on tehostaminen ja uudelleenorganisointi. Taustalla on myös Jokioisten tuotantolaitoksen lopetus. Tehtaan prosessissa sivutuotteena syntynyttä tärkkelystä on toimitettu ST1:n tuotantolaitokselle biopolttoaineiden valmistamista varten. 

– Jotain tämänkaltaista oli odotettavissa, kun Jokioisten toiminta loppuu kesäkuussa. Työnantajan ilmoittama vähennystarve ylittää huomattavasti Jokioisten määrän ja se on ylimitoitettu. Toivottavasti saamme neuvottelupöydässä lukua alaspäin, kertoo luottamusmies.