Stora Enso aloittaa yt:t ja sulkee paperikoneen Imatralla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Stora Enso aloittaa yt:t ja sulkee paperikoneen Imatralla

1.2.2019 klo 11:51
|

Stora Enso aikoo sulkea Imatralla paperikoneen ja aloittaa yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa 80 hengen irtisanomiseen. – Yhtiö on tehnyt kahdeksan kvartaalia historiansa parasta tulosta ja säästötarve vain kasvaa – ennätystulosten tekijöitä kiitetään jälleen potkuilla: missä on järki? kysyy Pron sopimusalavastaava.

Pro Uutiset

Metsäyhtiö Stora Enso kertoo aloittavansa säästöohjelman, jolla yhtiö tavoittelee 120 miljoonan euron vuotuisia säästöjä. Yhtiö suunnittelee sulkevansa paperikone 6:n Imatran tehtaalla ja aloittavansa yhteistoimintaneuvottelut, jotka voivat johtaa 80 henkilön irtisanomiseen sekä tehtävien uudelleenjärjestelyihin.

Stora Enson Imatran tehtaiden toimihenkilöiden luottamusmies Juha Oinonen kertoo, lakkautettavalla konelinjalla työskentelee viidessä vuorossa noin viisikymmentä työntekijää. Konelinjan vuoroissa työskentelee toimihenkilötehtävissä viisi vuoromestaria, joilla on koneen lisäksi myös muita vastuualueita.

– Istumme ensimmäisen kerran yhteistoimintaneuvottelupöytään ensi torstaina 7. helmikuuta, jolloin asiat toivon mukaan tarkentuvat, luottamusmies kertoo.

Stora Enson mukaan lopetettavan paperikoneen vuosikapasiteetti on 90 000 tonnia ja se on tullut teknisen elinkaarensa päähän. Tuotanto jatkunee kolmannen vuosineljänneksen huoltoseisokkiin tai tämän vuoden loppuun asti. Imatran tehdas työllistää noin 1 300 henkilöä.

Stora Enson tulos jatkoi viime vuonna kasvuaan

Yhtiön liikevoitto oli viime vuoden viimeisellä neljänneksellä 356 miljoonaa euroa, kun vertailukauden luku oli 236 miljoonaa euroa. Liikevaihto oli viimeisellä neljänneksellä 2,657 miljardia euroa ja kasvoi jo kahdeksantena peräkkäisenä vuosineljänneksenä.

Pron sopimusalavastaava Jari Uschanov on pöyristynyt yhtiön säästöohjelmasta.

– Yhtiö on tehnyt kahdeksan kvartaalia historiansa parasta tulosta ja säästötarve vain kasvaa – ennätystulosten tekijöitä kiitetään jälleen potkuilla: missä on järki?

Säästöohjelma kohdistuu myös Viroon ja Ruotsiin

Säästöt voivat kohdistua myös Alan sahaan Ruotsissa sekä Imaveren sahaan Virossa. Suunnitelma voi johtaa 35 hengen vähennykseen.