Suomen Kotidatan työriidan sovittelu keskeytyi – lakko vaikuttaa todennäköiseltä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Suomen Kotidatan työriidan sovittelu keskeytyi – lakko vaikuttaa todennäköiseltä

7.8.2020 klo 15:15
|

Ammattiliitto Pro vaatii, että yrityksessä noudatetaan ICT-alan toimihenkilöiden työehtosopimusta. Mahdollinen lakko alkaa 12. elokuuta kello 6.

Pro Uutiset / Lähde: Pron tiedote 7.8.2020

Ammattiliitto Pro ja Kaupan liitto ovat tällä viikolla sovitelleet Suomen Kotidata Oy:n työriitaa valtakunnansovittelija Vuokko Piekkalan johdolla. Sovittelija ei ole antanut sovintoehdotusta ja sovittelu on keskeytynyt.

Ammattiliitto Pro on valmis jatkamaan sovittelua, mikäli valtakunnansovittelija katsoo sen tarpeelliseksi. Pro on valmis keskustelemaan myös yrityksen kanssa suoraan työriidan ratkaisemisesta.

– Pron hallitus on tänään käsitellyt työriidan tilannetta. Hallitus ei muuttanut kantaansa työtaistelun tarpeellisuudesta ja lakon alkaminen vaikuttaa todennäköiseltä, toteaa Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen

Liiton tietoon on tällä hetkellä tullut, että lakko yritetään murtaa remonttialan yrityksen kautta. 

– Tällainen toiminta on täysin tuomittavaa, toteaa Ammattiliitto Pron Helsingin aluetoimiston sopimusala-asiamies Seppo Lundgren.  

Samoilla linjoilla on Ammattiliitto Pron ICT-alan sopimusalavastaava Mika Mäkelä.  

– Kyseessä ovat selkeästi ICT-alan työtehtävät, ja tämän vuoksi mikään muu kuin ICT-alan työehtojen noudattaminen yrityksessä ei ole mahdollista.  

Ammattiliitto Pro jätti valtakunnansovittelijalle työtaisteluvaroituksen 28.7.2020. Se koskee Suomen Kotidata Oy:n työnseisausta, joka alkaa 12.8. klo 6.00 ja päättyy 14.8.2020 klo 23.59.