Swecon ovet pysyvät kiinni | Ammattiliitto Pro

Suunnittelu- ja konsultointipalveluita tarjoavan Swecon tuhannesta työntekijästä valtaosa jää tänäänkin kotiin. Pron ja Ylemmät Toimihenkilöt YTN:n kolme päivää kestävä työnseisaus suunnittelu- ja konsulttialalla alkoi eilen ja jatkuu keskiviikkoon asti.

Ovella päivystävät lakkovahdit kertovat, että rivit ovat pitäneet. Pääovesta sisään luikahtava huikkaa tukensa lakkovahdeille. Häneen sovelletaan toista työehtosopimusta. Autohallin ovesta ajaa sisään muutama auto ja pyöräilijä.

Suunnittelu- ja konsulttialan työehtosopimus päättyi marraskuun lopussa. Asiat ovat neuvottelupöydissä vielä pitkälti ratkomatta. Työnantajaliitto pitää kiinni kiky-tunneista eikä palkoista ole päästy keskustelemaan lainkaan.

Pron järjestöjohtaja Heikki Tuominen toivoo silti, että työehtosopimusneuvottelut liikahtavat eteenpäin vielä ennen joulua. Samaa toivovat lakkovahdit, mutta pelkäävät, ettei edistystä tapahdu nopeasti.

Lakkovahtien päivät tihkusateessa ovat pitkiä. Bordercollie Kaista yrittää parhaansa pitääkseen heidät lämpiminä. Heitä keppi!

Lakkovahti Kaista Swecolla

Vahanen, Espoo

Tampereella Swecon yhtiöissä ei yhtään rikkuria toimihenkilökentässä . Esimerkillistä yhteistyötä henkilöstöedustajien kesken.