Teknologiateollisuuden lakonuhkaan haetaan ratkaisua keskiviikkona | Ammattiliitto Pro

Teknologiateollisuuden lakonuhkaan haetaan ratkaisua keskiviikkona

19.10.2011 klo 07:27

Jos sopua työehdoista ei synny ennen torstaiaamua, tuotantolaitoksissa ryhdytään ajamaan koneita alas. Pro Uutiset seuraa neuvottelutilannetta. Iltakuudesta lähtien tiedot päivittyvät tunnin välein.

Pro Uutiset/Jaana Pohja

Neuvottelut metalliteollisuutta perjantaina uhkaavan lakon purkamiseksi jatkuivat tänään kymmeneltä.

Tiistaipäivänä ja keskeytyksen jälkeen iltakahdeksasta aamuyöhön valtakunnansovittelija Esa Longan johdolla neuvotteluissa selviteltiin keskusjärjestöjen raamisopimuksen koulutusvapaaseen liittyvää kirjausta. Työnantajien Teknologiateollisuus ei yhdy palkansaajien näkemykseen, jonka mukaan kolmen päivän kouluttautumisvapaa kuuluu automaattisesti kaikille yli 55-vuotiaille.

Osapuolten näkemykset eroavat myös raamisopimuksen irtisanomisiin ja ikääntyvien työntekijöiden asemaan liittyvissä teksteissä. Lisäksi väännetään palkoista ja siitä, mitä tapahtuu mahdolliselle paikalliselle korotuserälle, jos sitä ei pystätä jakamaan talokohtaisesti neuvottelemalla.

Pron puheenjohtajan Antti Rinteen mukaan kyse on Teknologiateollisuuden tahdosta ratkaista kiistakysymykset.

Jos toimihenkilöiden Pro, työntekijöiden Metalliliitto ja Sähköliitto eivät löydä yhteistä näkemystä Teknologiateollisuuden kanssa ennen torstaiaamua, tuotantolaitoksissa ryhdytään ajamaan koneita alas.

Hieman yli kahden viikon mittaiseen lakkoon osallistuisi yli 30 000 toimihenkilöä ja työntekijää. Työtaistelu ulottuisi 44 yritykseen.

Valtakunnansovittelija Lonka ilmoitti maanantaina, ettei hän aio siirtää lakonuhkaa myöhemmäksi.

Muuta aiheeseen liittyvää

Raamisopimuksen tulkinta viivyttää neuvotteluita (Teknologiateollisuus 18.10.2011)

Teknologiateollisuuden lakonuhkaa sovitellaan tiistaina (Pro Uutiset  18.10.2011)

YTN uhkaa teknologiateollisuutta lakolla (Pro Uutiset 17.10.2011)