Teknologiateollisuuden luottamusmiehet uskovat tulevaisuuteen | Ammattiliitto Pro

Teknologiayritysten taloudellinen tilanne on kehittynyt suotuisasti. Myös alan työllisyys on parantunut merkittävästi.

Tiedot käyvät ilmi Ammattiliitto Pron, Metalliliiton ja ylempien toimihenkilöiden YTN:n yhteisestä luottamusmieskyselystä.

Kesäkuun lopun ja elokuun alun välillä toteutetun kyselyn mukaan taloudellinen tilanne on parantunut tai pysynyt ennallaan noin 90 prosentissa yrityksistä.

Ylityöt ovat kuluvana vuonna lisääntyneet selvästi, kun 70 prosentissa yrityksistä tehdään ylitöitä runsaasti tai ainakin jonkin verran.

Työllisyys on samaan aikaan kohentunut kahdessa kolmesta teollisuusyrityksestä.

Hyvältä näyttää myös ylihuomenna

Myös lähitulevaisuus näyttää luottamusmiesten mukaan suotuisalta, kun kaksi kolmasosaa vastaajista uskoi yrityksensä talous- ja työllisyystilanteen jatkuvan erittäin hyvänä tai hyvänä. Vain seitsemän prosenttia näki lähitulevaisuuden synkkänä.

Luottamusmies kyselyn lisäksi Tilastokeskuksen tuoreet tiedot metalliteollisuuden uusien tilausten ja liikevaihdon kasvusta kertovat alan hyvästä kehityksestä.

Liitot muistuttavatkin nyt, että palkanmaksuvaraa on ja että se pitää käyttää henkilöstön palkitsemiseen korotuksilla. Palkansaajaliittojen kyselyyn vastasi 1 250 teknologiateollisuuden eri henkilöstöryhmien luottamusmiestä.

Teknologiateollisuudessa alkavat tällä viikolla lähes 300 000:ta työntekijää ja toimihenkilöä koskevat neuvottelut palkoista ja työehdoista.

Pro järjestää sopimuskierroksesta jäsentapaamisia eri puolilla Suomea 29.8–26.9. Ilmoittaudu lähimpään tilaisuuteen tästä.

Muuta aiheeseen liittyvää

Palkat nousivat keväällä kolme prosenttia (Pro Uutiset 24.8.2011)

Teknologiateollisuus vaatii palkkamalttia (Pro Uutiset 23.8.2011)

Nyt istutaan tulisilla hiilillä (Teknologiateollisuus 23.8.2011)