Teknologiateollisuuden sovittelu jatkui iltapäivällä | Ammattiliitto Pro

Teknologiateollisuuden sovittelu jatkui iltapäivällä

19.10.2011 klo 16:24

Osapuolet palasivat pöytään tauon jälkeen. Neuvottelut jatkuvat edelleen. Nyt odotellaan sovintoesitystä (päivitetty 19.10. klo 18.39)

Neuvottelut metalliteollisuutta perjantaina uhkaavan lakon purkamiseksi ovat jatkuneet keskiviikkopäivän. Iltapäivällä osapuolet kävivät tauolla, jonka jälkeen valtakunnansovittelijan toimistolle palattiin kello 16.

Liittojohtajien mielestä sovittelua on hidastunut erityisesti se, ettei keskusjärjestöiltä ole saatu selkeää vastausta raamisopimuksen tulkinnasta. Illaksi Longalta kuitenkin odotetaan sovitteluesitystä.

Valtakunnansovittelija Esa Longan johdolla on jatkettu sen selvittämistä, kuuluuko raamisopimuksen kolmen päivän kouluttautumisvapaa automaattisesti kaikille yli 55-vuotiaille.

Palkansaajien mielestä kuuluu, Teknologiateollisuus ei tähän näkemykseen yhdy. Työnantajat esittävät, että koulutuspäivistä neuvoteltaisiin erikseen. Palkansaajapuolen mielestä tekstimääeäyksen on toteuduttava, vaikka asiasta neuvoteltaisiin erikseen.

Lisäksi väännetään palkoista ja siitä, mitä tapahtuu mahdolliselle paikalliselle korotuserälle, jos sitä ei pystytä jakamaan talokohtaisesti neuvottelemalla.

Jos toimihenkilöiden Pro, työntekijöiden Metalliliitto ja Sähköliitto eivät löydä yhteistä näkemystä Teknologiateollisuuden kanssa ennen torstaiaamua, tuotantolaitoksissa ryhdytään ajamaan koneita alas. Hieman yli kahden viikon mittaiseen lakkoon osallistuisi yli 30 000 toimihenkilöä ja työntekijää. Työtaistelu ulottuisi 44 yritykseen.

Valtakunnansovittelija Lonka ilmoitti maanantaina, ettei hän aio siirtää lakonuhkaa myöhemmäksi.

Pro Uutiset seuraa neuvottelutilannetta. Iltakuudesta lähtien tiedot päivittyvät tunnin välein.

Muuta aiheeseen liittyvää

Raamisopimuksen tulkinta viivyttää neuvotteluita (Teknologiateollisuus 18.10.2011)

Teknologiateollisuuden lakonuhkaa sovitellaan tiistaina (Pro Uutiset  18.10.2011)

YTN uhkaa teknologiateollisuutta lakolla (Pro Uutiset 17.10.2011)