Teknologiateollisuuden ylityökielto kuumentaa tunteita | Ammattiliitto Pro

Teknologiateollisuuden ylityökielto tuntuu jo työpaikoilla, kun paikoin kieltoa ryhdytty murtamaan.

Sopimusalavastaava Roni Jokinen Ammattiliitto Prosta kertoo, että kieltoa pyritään kiertämään esimerkiksi teettämällä sen alaista työtä vuokraväellä tai muiden sopimusalojen työehtosopimusten piirissä olevilla työntekijöillä.

– Kiertämisen estämiseksi Pro on päättänyt, että ylityökielto koskee kaikkea teknologiateollisuuden yrityksissä tehtävää työtä teki sen kuka hyvänsä. Myös eri sopimusaloilla työskentelevien on noudatettava kieltoa tehdä ylitöitä.

Jokinen muistuttaa lisäksi, että toisin kuin työnantajien Teknologiateollisuus ry on tiedottanut, ylityöt ovat kaikissa olosuhteissa vapaaehtoisia eikä niistä kieltäytymistä tarvitse erikseen perustella.

Teknon ylityökiellon ja mahdollisen lakon varalta neuvova päivystys avautuu torstaina 6. lokakuuta kello 16. Päivystäjät vastaavat maanantaista perjantaihin kello 8.30–20 numerossa (09) 1727 3446. Teknologiateollisuuden jäsenkirjeessä päivystysajaksi ilmoitettiin virheellisesti kello 8–20.