Teollisuuden palkansaajaliitot pyrkivät neljän prosentin korotukseen | Ammattiliitto Pro

Teollisuuden palkansaajaliitot pyrkivät neljän prosentin korotukseen

13.9.2011 klo 13:00

Edessä saattaa olla keskusjärjestörajat ylittäviä työtaisteluja, jos sopimuspöydässä ei löydy ratkaisua.

Teknologiateollisuuden palkansaajaliitot hakevat syksyn sopimusneuvotteluissa neljän prosentin korotusta.

STTK:lainen Ammattiliitto Pro, SAK:lainen Metalliliitto ja akavalainen ylempien toimihenkilöiden YTN:n esittävät yhdessä 110 euron, kuitenkin vähintään neljän prosentin korotusta kuukausiansioon.

Työehtosopimuksen kesto on nyt määritelty puoleksitoista vuodeksi.

Työhyvinvointiin ja työssäjaksamiseen palkansaajat hakevat vahvistusta muun muassa tavoittelemalla ikääntyville työntekijöille lisää vapaapäiviä.

Pron puheenjohtaja Antti Rinne kertoo, että liittojen esitystä muutetaan vain yhteisellä päätöksellä.

Yhteinen lakkorintama?

Edessä saattaa Rinteen mukaan olla myös keskusjärjestörajat ylittäviä työtaistelutoimenpiteitä, jos sopimuspöydässä ei löydy yhteistä näkemystä työnantajien Teknologiateollisuuden kanssa.

Teollisuuden liikevaihto oli Tilastokeskuksen mukaan huhti–kesäkuussa 10 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin. Kotimaan myynti kasvoi 12,1 prosenttia ja vienti 8,3 prosenttia vuodentakaisesta.

Teknologiateollisuudessa neuvotellaan lähes 300 000 työntekijän, toimihenkilön ja ylemmän toimihenkilön palkoista ja työehdoista.

Pro järjestää sopimuskierroksesta jäsentapaamisia eri puolilla Suomea 29.8.–26.9. Ilmoittaudu lähimpään tilaisuuteen tästä.

Muuta aiheeseen liittyvää

Palkkasumma kasvoi kuutisen prosenttia alkukesästä (Pro Uutiset 12.9.2011)

Teknologiateollisuus vaatii palkkamalttia (Pro Uutiset 23.8.2011)

Nyt istutaan tulisilla hiilillä (Teknologiateollisuus 23.8.2011)