Teollisuuden palkansaajat: yhteiset tavoitteet työehtosopimuskierrokselle | Ammattiliitto Pro

Teollisuuden palkansaajat: yhteiset tavoitteet työehtosopimuskierrokselle

28.8.2019 klo 11:53

Teollisuuden palkansaajat TP linjasi yhteisiä tavoitteita tuleviin työehtosopimusneuvotteluihin. TP:n hallituksen mukaan tulevien sopimusratkaisuiden on vahvistettava palkansaajien ostovoimaa, ja kilpailukykysopimuksen mukaisista työajanpidennyksistä on luovuttava.

Lähde: Teollisuuden palkansaajien tiedote

Teollisuuden palkansaajien hallitus käsitteli 27.8.2019 pidetyssä hallituksen kokouksessaan pian käynnistyviä työehtosopimusneuvotteluja. TP:n yhteisten sopimustavoitteiden lähtökohtana on se, että tulevien palkankorotusten on parannettava palkansaajien reaalista ostovoimaa.

Kilpailukykysopimuksen työajanpidennykset poistettava

TP:n jäsenliittojen yhteisenä tavoitteena on, että tulevissa neuvotteluissa päätetään kilpailukykysopimuksen mukaisista työajanpidennyksistä luopumisesta. Työajanpidennyksistä luopuminen uusissa sopimuksissa on kaikkien TP:n jäsenliittojen jakama yhteinen tavoite.

TP:n jäsenliitot tulevat tukemaan toisiaan neuvottelukierroksen aikana liittojen hallintojen erikseen tekemien linjausten mukaisesti.