Teollisuusliitot torjuvat eläkeiän noston | Ammattiliitto Pro

Pro Uutiset/lähde: Teollisuuden Palkansaajat

Teollisuuden suurimmat palkansaajaliitot ihmettelevät Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n väitettä riittämättömistä toimista työurien pidentämiseksi.

Teollisuuden Palkansaajat liittojen puheenjohtaja Pertti Porokari Uudesta Insinööriliitosta muistuttaa tiedotteessa, että työelämän kehittäminen on ollut toiminnan keskiössä vasta parisen vuotta.

– Jo tänä aikana keskimääräinen eläköitymisikä on noussut. Kun viime vuonna odote eläkkeellesiirtymisiästä oli 60,4 vuotta, nousua on edellisvuodesta 0,6 vuotta. Toimet ovat siis tehonneet.

TP tukee pidempiä työuria, mutta vastustaa EK:n vaatimusta nostaa eläköitymisikää kaavamaisesti. Helsingin Sanomat kertoi tällä viikolla, että työnantajakeskusjärjestö haluaa lopettaa osa-aikaeläkkeen ja varhaiseläkkeelle vievän työttömyysputken.

Puheenjohtaja Antti Rinne Ammattiliitto Prosta painottaa, että vaikka teollisuusliitot suhtautuvat myönteisesti työministeri Lauri Ihalaisen ehdotukseen sosiaalitupokakkosesta, sen yhteydessä ei tulla käymään keskustelua eläkeikärajan nostamisesta.

Teollisuuden Palkansaajat -neuvottelukunta edustaa noin 823 000:ta STTK:laisiin, SAK:laisiin ja akavalaisiin teollisuuden ammattiliittoihin kuuluvaa palkansaajaa.