Toimihenkilöt keskustelivat TeliaSoneran yt-tilanteesta | Ammattiliitto Pro

Teksti Pro uutiset/Paavali Kukkonen

TeliaSonera Finlandin luottamusmiehet kokoontuivat tiistaina Ammattiliitto Prossa keskustelemaan yhteisistä esityksistä pian käynnistyviin yt-neuvotteluihin. Yt-neuvottelut alkavat kolmessa portaassa 14. maaliskuuta mennessä.

Keskustelutilaisuudessa luottamusmiehet paheksuivat yhtiön samanaikaista ilmoitusta irtisanomisista ja tarpeesta palkata uutta henkilökuntaa. Nykyisille toimihenkilöillä on varmasti osaamista sekä halukkuutta ja kykyä kouluttautua yhtiön tarvitsemiin uusiin tehtäviin.

Pron sopimusalavastaava Arto Heikkilä painottaa työnantajan koulutusvelvollisuutta ja käydä yt-neuvotteluissa aidosti  läpi toimenpiteiden perusteet, vaikutukset ja vaihtoehdot. Myös mahdollinen vuokratyöntekijöiden ja ulkopuolisen työvoiman käyttö on selvitettävä.