Toimihenkilöt marssivat ulos Finnairilla ja sen tytäryhtiöissä | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Toimihenkilöt marssivat ulos Finnairilla ja sen tytäryhtiöissä

16.11.2018 klo 12:30
|

Finnairilla sekä sen tytäryhtiöissä Finnair Kitchenissä ja Finnair Technical Servicessä työskentelevät toimihenkilöt ovat marssineet ulos vastalauseena työnantajan mielivaltaiselle työehtosopimusshoppailulle.

Pro Uutiset 

Ammattiliitto Pron Finnairilla sekä sen tytäryhtiöissä Finnair Kitchenissä ja Finnair Technical Servicessä työskentelevät toimihenkilöt ovat tänään perjantaina 16. marraskuuta kello 12 marssineet ulos Helsinki-Vantaan alueella. Työpaikalle toimihenkilöt palaavat tänään kello 18.

Syynä työehtosopimusshoppailu ja yksipuolinen sanelu

Lentoaterioita valmistavan Finnair Kitchenin päättyneiden yhteistoimintaneuvotteluiden seurauksena työnantaja haluaa siirtää suurimman osan toimihenkilöistä ylemmiksi toimihenkilöiksi, vaikka toimenkuvat pysyvät pääosin samoina. Työehtosopimuksen yksipuolinen muutos laskisi olennaisesti henkilöstön palkkoja ja heikentäisi työehtoja.

Ammattiliitto Pron lentoalojen sopimusalavastaavat Anne Mähönen ja Totti Brunila kertovat ulosmarssin johtuvan huonosta henkilöstöpolitiikasta sekä työnantajan työehtosopimusshoppailusta.

– Sopimusshoppailua on tapahtunut vuosien saatossa myös muissa Finnairin yksiköissä. Työpaikan toimihenkilöt haluavat osoittaa, ettei tilanne ole millään tavalla hyväksyttävä.

Viimeksi Finnair Kitchenin toimihenkilöt marssivat ulos viime vuoden elokuussa vastalauseena työnantajan henkilöstöpolitiikalle ja väärinmaksetuille palkoille.

Catering-toiminta Finnairin hallintaan viime vuonna

Catering-aterioita ja lentoliikenteen tukipalveluja tarjoava Finnair Kitchen Oy työllistää noin 500 henkilöä.

Yritys tunnettiin vuodesta 2012 kevääseen 2017 nimellä LSG Sky Chefs Finland Oy. Määräysvalta catering-yrityksessä oli välillä LSG Lufthansa Service Europa/Afrika GmbH:lla, ja saksalaisyhtiöllä oli osto-oikeus catering-toimintaan. Keväällä 2017 yhtiö siirtyi jälleen Finnairin hallintaan nimellä Finnair Kitchen.