Tukea vaihtoon lähteville opiskelijoille | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Tukea vaihtoon lähteville opiskelijoille

25.2.2020 klo 14:00
|

TUO, Pro ja Pro-opiskelijat tiivistävät yhteistyötään. Sopimuksen mukaisesti vaihtoon lähteviä opiskelijoita tuetaan muun muassa stipendein.

Pro Uutiset

Turun ammattikorkeakoulun opiskelijakunta TUO, Ammattiliitto Pro ja Pro-opiskelijat ovat tänään tiistaina 25. helmikuuta 2020 solmineet pitkäaikaisen strategisen yhteistyösopimuksen. Sopimuksen tavoitteena on tiivistää opiskelijoiden yhteyksiä työelämään sekä edistää opiskelijoiden kansainvälistymistaitoja.

Yhtenä keskeisimpänä osiona sopimuksessa on vaihtoon lähtevien opiskelijoiden tukeminen. Ammattiliitto Pro ja opiskelijakunta TUO jakavat sopimuksen mukaisesti tukea stipendien muodossa vaihtoon lähteville opiskelijoille.

– Olemme TUOssa erittäin tyytyväisiä, että saimme Ammattiliitto Pron ja Pro-opiskelijat yhteistyökumppaneiksi ja voimme yhteistyön merkeissä tukea opiskelijoita vaihtoon lähtemisessä sekä kansainvälistymisessä, kertoo opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtaja Jade Tähtinen.

– Pro-opiskelijat pitää nyt syntynyttä sopimusta erinomaisena esimerkkinä siitä, miten parhaimmillaan työmarkkinajärjestö ja opiskelijajärjestö yhteensovittavat toistensa pitkän aikavälin tavoitteita. Sopimuksen alkuvaiheessa oli selvää, että yhteistyön tulee perustua kumppanuuteen ja yhdessä menestymiseen, kertoo Pro-opiskelijoiden puheenjohtaja Jesse Kankanen.

Erityisen tyytyväinen Kankanen on siihen, että sopimuksen keskiössä ovat opiskelijat.

– Meidän tehtävämme on luoda valmiuksia opiskelijoille työelämään. Näemme, että tulevaisuudessa työelämä tarvitsee entistä enemmän kansainvälisyyttä ja ymmärrystä erilaisista kulttuureista.

– Arvostamme yhteistyössämme korkealle sitä, että se perustuu aitoon kiinnostukseen pitkäaikaisesta kumppanuudesta, toteavat Tähtinen ja Kankanen.

Lisätietoja ja ohjeet stipendien hakemisesta julkaistaan opiskelijakunnan verkkosivuilla 2. maaliskuuta 2020.