Tuomio piti hovissa – oikeus torppasi vahingonkorvausvaatimukset | Ammattiliitto Pro

Tuomio piti hovissa – oikeus torppasi vahingonkorvausvaatimukset

20.12.2018 klo 12:59

– Hyvä, että hovioikeus löysi ratkaisun asiassa, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo.

Helsingin hovioikeus piti käräjäoikeuden tuomion voimassa ja hylkäsi Ammattiliitto Prolta sekä entiseltä puheenjohtaja Antti Rinteeltä yhteisvastuullisesti vaaditut noin 700 000 euron korvaukset.

– Hyvä, että hovioikeus löysi ratkaisun asiassa. Oikeusprosessi on ollut pitkä, Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen kertoo.

Työnantajapuoli velvoitettiin korvaamaan Rinteen ja Pron oikeudenkäyntikulut.

Rinteelle sakot ennakkoilmoituksen laiminlyönnistä

Työnantajaliitto Metsäteollisuus ry:n ja sen 12 jäsenyritystä vaativat Helsingin käräjäoikeudessa rangaistusta Antti Rinteelle työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Rinteen 20 päiväsakkoon työtaistelun aikaistamisesta metsäteollisuusyhtiöissä vuonna 2011, kun hän oli Ammattiliitto Pron puheenjohtaja.

Hovioikeus määräsi Rinteen korvaamaan Metsäteollisuus ry:n oikeudenkäyntikuluja.

Myös hovioikeus hylkäsi Metsäteollisuuden jäsenyhtiöiden vahingonkorvausvaatimukset Rinteeltä ja Prolta.

Oikeus hylkäsi Prolle ja Rinteelle esitetyt vahingonkorvausvaatimukset 24.3.2016