Turun Meyer-telakka rakentaa kolmannen risteilylaivan Royal Caribbeanille | Ammattiliitto Pro

Turun Meyer-telakka rakentaa kolmannen risteilylaivan Royal Caribbeanille

2.7.2019 klo 16:21

Royal Caribbean ja Meyer Turun telakka ovat allekirjoittaneet sopimuksen kolmannen risteilylaivan rakentamisesta. Sopimus on vahva osoitus suomalaisen menestysklusteritarinan jatkumisesta.

Pro uutiset / Päivi Vuorivirta

Meyer Turun telakka toimittaa Royal Caribbeanille Icon-luokan risteilyaluksen. Tilaus toimitetaan keväällä 2025. Kaksi ensimmäistä Icon-alusta luovutetaan Meyer Turun telakalta vuosina 2022 ja 2024.

Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen on tyytyväinen uuden sopimuksen syntymiseen.

– Tämä alustyyppi osoittaa kokonaan uudenlaisen teknologian käyttöä ja innovatiivisuutta ja siinä suomalainen meriteollisuus on maailman parasta.

Kolmannen risteilyaluksen tilaus merkitsee erinomaista työllisyystilannetta Meyerin Turun telakalle.

– Meyerin henkilöstö ja henkilöstön edustajat ovat erityisen tyytyväisiä tilaajan luottamukseen ja siihen, että osaamisemme noteerataan tällä tavalla, kertoo telakan prolaisten luottamusmies ja Pron edustajiston puheenjohtaja Osmo Salo.

Salo toivoo, että pitkä tilauskanta kannustaa nuoria kouluttautumaan alalle, sillä Meyerilla on täystyöllisyys ainakin vuoteen 2025 saakka.

– Varsinais-Suomessa on jatkuva pula diplomi-insinööreistä. Toivottavasti tämä auttaa myös päättäjiä tekemään positiivisia ratkaisuja insinöörikoulutuksen osalta.