Työehtosopimuksilla keplottelu yleistyy myös elintarvikealalla | Ammattiliitto Pro

Työehtosopimuksilla keplottelu yleistyy myös elintarvikealalla

9.2.2011 klo 08:28

Halpaa väkeä tuotetaan töihin ulkomailta.

Elintarviketeollisuudessa käytetään entistä useammin ulkomailta lähetettyä työvoimaa työehtojen kiertämiseksi.

– Alalla työskennellään myös paljon muissa kuin perinteisissä työsuhteissa, kun muun muassa vuokratyö on viime vuosina yleistynyt, Ammattiliitto Pron sopimusalavastaava Teija Sinisalo listaa.

Ongelmat ovat samoja kaikissa Pohjoismaissa totesivat viime viikolla Helsinkiin kokoontuneet alan pohjoismaisten työntekijä- ja toimihenkilöliittojen edustajat.

Tavoitteena on nyt tiivistää yhteistyötä työehdoilla keinottelun estämiseksi.

– Tapaamisessa arvioitiin, että työehtosopimusten turvaamiseksi alan on myös vahvistettava järjestymisastettaan ja edunvalvontaa työpaikoilla, Sinisalo kertoo.

Kolmipäiväiseen seminaariin osallistui palkansaajaliittojen edustajia Suomesta, Ruotsista ja Norjasta sekä Tanskasta ja Färsaarilta.

Sopimusshoppailu

• Yritys pyrkii siirtämään henkilöstöä halvemman työehtosopimuksen piiriin.

• Ilmiö on levinnyt tele- ja ict-alalta myös muun muassa teollisuudelle palveluja tarjoaviin yrityksiin.

Pro Uutiset / Jaana Pohja