Ulosmarssi Danske Bankilla | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Ulosmarssi Danske Bankilla

19.4.2017 klo 14:03
|

Ylimitoitetut henkilöstövähennyssuunnitelmat saivat danskelaiset osoittamaan mieltään. – Olisi helpompaa ymmärtää yt-neuvottelujen tarve, jos näkisi, että työn määrä olisi oikeasti vähentynyt ja asiakaskäyttäytyminen todellisuudessa muuttunut, toteaa pääluottamusmies.

Pro Uutiset

Pankin asiantuntijat ja toimihenkilöt osoittivat mieltään ja poistuivat Danske Bankin useista eri yksiköistä tänään iltapäivällä. Ulosmarssi kestää iltaan kello 22 asti.

Mielenilmauksen taustalla on tanskalaisomisteisen Danske Bankin maanantaina 10. huhtikuuta käynnistämät yt-neuvottelut henkilöstön vähentämisestä. Neuvotteluiden piirissä on 268 henkilöä ja vähennystarve on enintään 69 henkilöä.

– Vähennyksiä ollaan tekemässä liian paljon ennakkoon. Työnantaja ei ole esittänyt uskottava syytä väen vähentämiseen. Olisi helpompaa ymmärtää yt-neuvottelujen tarve, jos näkisi, että työn määrä olisi oikeasti vähentynyt ja asiakaskäyttäytyminen todellisuudessa muuttunut, kertoo pääluottamusmies Aino Huuhti.

Neuvottelut koskevat kahdeksaa yksikköä. Ne ovat Personal Banking, Business Banking, Business Banking/Housing, Payment Services, Debt Collectionin kaksi tiimiä, Digital Engagement Channels, Markets IRD, FX ja Alpha Finland.

Danske Bankin mukaan ulosmarssi sulki seuraavat toimipisteet: Helsinki - Itäkeskus, Hyvinkää, Hämeenlinna, Jyväskylä, Kajaani, Kemi, Kotka, Kouvola, Kuopio (kassapalvelut ja asiantuntijapalvelut), Lohja, Mänttä, Pieksämäki, Rovaniemi, Salo ja Savonlinna.

Henkilö- ja yritysasiakkaiden asiakaspalvelunumerot ovat suljettuna loppupäivän.

Väkeä vähennetään, mutta mistä?

Työnantajan vähennykset kohdentuvat eri puolille Suomea ja työtä ollaan keskittämässä palvelukeskuksiin kotimaassa ja ulkomailla. Danske Bank on esimerkiksi siirtänyt back office -toimintojaan Liettuaan.

Henkilöstön edustajat eivät kuitenkaan ole saaneet pyytämiään tietoja yt-neuvottelujen tueksi, huomauttaa pääluottamusmies Huuhti.

– Olen huolissani myös yt-neuvotteluiden jälkeen pankissa työskentelevistä, he jäävät entistä suuremman paineen keskelle ja työn psykososiaalinen kuormitus lisääntyy, kertoo pääluottamusmies Huuhti.

Danske Bank työllistää Suomessa noin 1 800 henkilöä.

Pankin taloudellinen tulos on kunnossa. Danske Bank Oyj -konsernin tilikauden voitto ennen veroja säilyi vuonna 2016 samalla tasolla edellisen vuoden kanssa ja oli 210,3 miljoonaa euroa.  Tulos vuonna 2016 oli 171,0 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2015 oli 165,7 miljoonaa euroa.

– Tulevaisuuteen ja digitalisaation tuomiin haasteisiin voisi vastata kouluttamalla henkilöstöä, toteaa Huuhti.

Mielenilmaisu tyhjensi Dansken toimipisteet

Asiantuntijat ovat marssineet tänään ulos Danske Bankissa.