Ulosmarssi TVO:lla | Ammattiliitto Pro

Ulosmarssi TVO:lla

23.1.2019 klo 10:33

TVO:lla Olkiluodossa noin 200 työntekijää ja toimihenkilöä on marssinut ulos tänään kello 10. Ulosmarssi on vastalause työnantajan yksipuolisesti kaavailemiin palkkamuutoksiin. Työpaikalle palataan huomenna seuraavan työvuoron alkaessa.

Sähkö- ja ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima (TVO) on päättänyt yksipuolisesti muuttaa yhtiössä käytössä olevaa revisiopalkkausjärjestelmästä, joka on vakiintunut työsuhteen ehdoksi.

– Palkkausjärjestelmän muuttaminen yksipuolisesti on työsopimuslain vastainen toimenpide. Oikeudenmukaisuuden nimissä vaadimme, että työnantaja muuttaa suunnitelmansa, Ammattiliitto Pron energia-alan sopimusalavastaava Petteri Hyttinen kertoo.

Noin parisataa työntekijää ja toimihenkilöä marssi ulos vastalauseena työnantajan suunnitelmille Olkiluodossa tänään kello 10. Käyttöhenkilöstö ei osallistu mielenilmaukseen. Työvuoroihin palataan torstaina 24. tammikuuta työvuorolistan mukaan.

Mielenilmaus ei vaaranna sähköntuotantoa.