UPM sulkee Kaipolan tehtaan ja lopettaa 450 työpaikkaa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

UPM sulkee Kaipolan tehtaan ja lopettaa 450 työpaikkaa

15.10.2020 klo 16:54
|

– Surullinen esimerkki siitä, kuinka halpaa ja helppoa irtisanominen on Suomessa, sanoo sopimusalavastaava Jari Uschanov Prosta.

Kuntien ei kannata luottaa yritysten vastuuseen kuntalaisten toimeentulosta, varoittaa Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Pro Uutiset/ Pron tiedote 15.10.2020

UPM Communication Papers sulkee Kaipolan paperitehtaan pysyvästi vuoden 2020 joulukuussa. UPM ajaa alas kolme paperikonetta ja lopettaa 450 työpaikkaa.

– Päätös Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta on surullinen esimerkki siitä, kuinka halpaa ja helppoa irtisanominen on Suomessa, painottaa paperiteollisuuden sopimusalavastaava Jari Uschanov Ammattiliitto Prosta.

Uschanov kyseenalaistaa myös sen, onko työnantajapuoli neuvotellut yhteistoimintalain hengen mukaisesti ja aidosti palkansaajien esittämistä vaihtoehdoista lopettamispäätökselle.

UPM:ltä Pro vaatii, että globaalina suuryrityksenä UPM:n on tuettava taloudellisesti irtisanottavien kouluttautumista uusiin tehtäviin sekä edistää mahdollisimman nopeaa työllistymistä tarjoamalla töitä kaikilta liiketoiminta-alueiltaan.

– On erittäin tärkeää, että kuntapäättäjät ja kuntien johto huolehtivat kunnan elinkeinorakenteen monipuolisuudesta ja monipuolistamisesta. Yhden toimialan varassa olevat kunnat ovat nyt ja tulevaisuudessa erittäin riskialttiita, kun yritykset ajavat alas toimintojaan. Yritysten vastuuseen kunnan ja kuntalaisten toimeentulosta ei todellakaan pidä nykypäivänä luottaa, toteaa puheenjohtaja Jorma Malinen.

Aiheesta aiemmin:

13.10.2020 Viimeinen yt-neuvottelu UPM:n Kaipolan paperitehtaalla päättyi tänään