UPM väläyttää Kaipolan paperitehtaan sulkemista, ja yli 600 työpaikan leikkaamista | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

UPM väläyttää Kaipolan paperitehtaan sulkemista, ja yli 600 työpaikan leikkaamista

26.8.2020 klo 14:37
|

UPM suunnittelee Kaipolan paperitehtaan sulkemista vuoden 2020 loppuun mennessä. Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen penää yritykseltä työnantajavastuuta. 

Pro Uutiset / Lähde: UPM:n tiedote 26.8.2020 

Metsäyhtiö UPM suunnittelee Kaipolan paperitehtaan ja sen kolmen paperikoneen sulkemista vuoden 2020 loppuun mennessä. Tehtaalla työskentelee noin 450 henkilöä. 

Yhtiö tehostaa toimintaansa. Järjestelyt koskevat myös muita suomalaisia sellutehtaita, UPM Metsää ja Tervasaaren tehdasta. Yhtiö suunnittelee säästävänsä 75 miljoonaa euroa vuodessa. 

Yhtiö aloittaa yhteistoimintaneuvottelut myös Kymin, Kaukaan ja Pietarsaaren sellutehtailla. Neuvottelut voivat johtaa enimmillään 110 työpaikan vähentämiseen. Lisäksi 60 työpaikkaa saattaa kadota Suomen
metsätoiminnoista. Tervasaareen suunnitelluilla toimenpiteillä on vaikutusta noin 50 työpaikkaan. 
 

Pro haluaa, että työnantaja kantaa vastuun irtisanottavista 

Yhtiö investoi biopolttoaineisiin ja suunnittelee muun muassa uuden biojalostamon sijoittamista Kotkaan. Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen penää yritykseltä työnantajavastuuta.  

– Toteutuessaan hankkeet voivat luoda uusia työpaikkoja myös irtisanottaville. UPM on taloudellisesti menestyvä yritys. Suurena konsernina sen tulee kantaa vastuunsa, ja tarjota mahdollisesti irtisanottaville
uudelleenkoulutusta ja uutta työpaikkaa laajasti omilta toimialoiltaan.  

UPM:n suunnitelmilla vaikutusta maailmanlaajuisesti 840 työpaikkaan 

Tänään ilmoitetut suunnitelmat vaikuttavat 840 työpaikkaan, joista suurin osa on Suomessa. Yhtiö suunnittelee säästötoimia myös liiketoiminnan tukitoimintoihin muualla Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa. Työt loppuisivat 170 henkilöltä. 

UPM perustelee neuvotteluja paino- ja kirjoituspaperin kysynnän laskulla. Yhtiön mukaan koronapandemian takia paperin kysyntä on vähentynyt entuudestaan.