Vaasan sulkee Kuopion leipomon | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset

Pron luottamusmies ja työnjohtaja Mikko Virnes tuli tänään työvuoroon Vaasan leipomoon Kuopiossa, jossa oli juuri ilmoitettu, että leipomo suljetaan vuoden 2017 aikana.

– Tämä on omalla tavallaan sokki, luottamusmies Virnes toteaa.

Vaasan Oy lopettaa leipomotoiminnan Tampereella, Kuopiossa ja Seinäjoella.   Kuopiossa Vaasan leipomolla työskentelee noin 50 henkilöä, joista pari on ylempiä ja kolme toimihenkilöitä. Luottamusmiehen mukaan keskimääräinen työuran pituus tällä hetkellä leipomolla on noin 20 vuotta.

– Leipomon sulkeminen tarkoittaa monelle iso muutosta, niin isoa ettei ehkä tätä vielä ihan käsitäkään, Virnes sanoo.

– Omalla kohdalla se tarkoittaa, että esimiehenä pitää johtaa muutosta, ja toisaalta pitää huolta itsestäkin.

Uutta työtä etsimään

Luottamusmies arvioi, että tuleva vuosi tuo varmasti myllerrystä työpaikalla. Päivittäiseen työhön tuo haasteensa sekin, että osa porukasta lähtee töistä, jos löytää matkan varrella uuden pestin muualta, mikä tietysti on hyvä asia.

– Silti on pystyttävä toimittamaan oikea määrä laadukasta tavaraa asiakkaalle oikeaan aikaan, toteaa luottamusmies Mikko Virnes.

Työnantajan kanssa on keskusteltu, että jos työntekijät haluavat lähteä aikaisemmin uuteen työhön kuin mitä irtisanomisaika antaa periksi, siinä pyritään tulemaan vastaan.  

Leipomon sulkemisen taustalla on Virnesin mukaan muutos kuluttajien ostotottumuksissa. Kuluttajat ostavat kypsää pakastettua tavaraa tai myymälässä paistettua leipää, mikä on pienentänyt tuoreleipämarkkinaa.

Luottamusmiehen oma suosikki on yhä jälkiuunileipä, jota leivotaan Kuopiossa. 

 

Aiheesta lisää: 

12.12.2016 Leipomoyritys Vaasan irtisanoo yli 200 työntekijää