Valtion virkamiehet ja työntekijät saivat tammikuussa palkkaansa kertaerän | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Valtion virkamiehet ja työntekijät saivat tammikuussa palkkaansa kertaerän

16.1.2019 klo 14:33
|

Valtion virkamiehille ja työntekijöille maksettiin tammikuun 2019 palkanmaksun yhteydessä tuloksellisuuteen perustuva 9,2 prosentin kertaerä, kunhan tietyt reunaehdot täyttyivät.  

Pro Uutiset

Valtion virkamiehet ja työntekijät saivat tammikuun 2019 palkanmaksun yhteydessä tuloksellisuuteen perustuvan kertaerän.

– Käytännössä kertaerä tarkoittaa sitä, että tammikuun palkassa maksetaan kertaerä jokaiselle virkamiehelle ja työntekijälle tietyin reunaehdoin. Kertaerä on suuruudeltaan 9,2 prosenttia valtion yleisen virka- ja työehtosopimuksen mukaisesta kuukausipalkkauksesta, julkisen sektorin johtaja Niko Simola Ammattiliitto Prosta kertoo.

Kertaerällä tuetaan tuloksellisuutta ja tuottavuutta valtion sektorilla sekä valtion henkilöstön ostovoiman kehitystä.

– Maksamisen edellytys ei ole se, että viraston tuloksellisuus tai tuottavuus olisi parantunut, Simola jatkaa.

Kertaerä tilille tammikuussa

Jotta henkilö saa tililleen kertaerän, hänen palvelussuhteensa on pitänyt alkaa viimeistään 3. syyskuuta 2018 ja jatkua keskeytymättömänä 18. marraskuuta 2018 saakka.

Kertaerää ei makseta, mikäli virkamiehellä tai työntekijällä ei ole ollut yhtään palkallista päivää 3.9.–18.11.2018.

Mikäli virkamies tai työntekijä on ollut osa-aikainen, kertaerän suuruus määräytyy 18.11.2018 voimassa olleen osa-aikaprosentin mukaisesti.

– Kannattaa tarkistaa omasta palkkanauhasta tai -erittelystä, että olet saanut kertaerän. Jos asiassa on epäselvyyttä, ole yhteydessä Pron virkaehtoneuvontaan, Simola kertoo.

Valtion virka- ja työehtosopimus voimassa maaliskuuhun 2020

Valtion keskustason virka- ja työehtosopimus on voimassa 1.2.2018–31.3.2020.

– Keskustason sopimuksessa sovitaan muun muassa työajasta, vuosilomasta ja matkakustannusten korvaamisesta, Simola kertoo.

Valtiolla on käytössä myös virastokohtaisia sopimuksia, jotka ovat hallinnonala- tai virastokohtaiset tarkentavat virka- ja työehtosopimukset.

– Näissä sopimuksissa sovitaan yksityiskohtaisemmin esimerkiksi virastoissa noudatettavista palkkausjärjestelmistä, luottamusmiehistä ja heidän palkkioistaan sekä henkilöstön asemasta, Simola jatkaa.

Valtiolla työskentelee yhteensä noin 73 000 henkilöä.

Virkaehtoneuvonta palvelee valtiolla, yliopistoissa ja julkisen sektorin yrityksissä työskenteleviä prolaisia. Soita arkisin kello 8.30–16 numeroon 09 1727 3312.
Muut yhteystiedot löydät täältä.