Veikkaus syrjii ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitä – ”toiminta rikkoo yhdenvertaisuuslakia” | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Veikkaus syrjii ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitä – ”toiminta rikkoo yhdenvertaisuuslakia”

20.3.2019 klo 08:35
|

Ammattiliitto Pron mukaan Veikkaus painostaa ja syrjii työntekijöitä, jotka kuuluvat ammattiliittoon. Työnantajan toiminta käynnistyi henkilöstön protestoitua ylimitoitetuiksi katsomiaan yhteistoimintaneuvotteluita.

Pro Uutiset
Uutiseen lisätty 20.3. klo 10.40 tieto kuulemiskeskustelujen keskeytymisestä.

Tyytymättömyys ja huoli työpaikoista sai Veikkauksen työntekijät marssimaan ulos työpaikoiltaan perjantaina 8. maaliskuuta. Veikkaus suunnittelee irtisanovansa noin 400 henkeä, lopettavansa taloudellisesti kannattavan pelipöytätoiminnon ravintoloissa ja Pelaamoissa sekä niihin liittyvät tukitoimet.

Ammattiliitto Pro otti vastuun ulosmarssista ja kehotti jäseniään toimimaan vastuullisesti lähtiessään ulos työpaikoistaan.

– Neuvoimme työntekijöitä leimaamaan itsensä asianmukaisesti ulos ja näin keräämiemme tietojen valossa on myös tapahtunut. Ilmoitimme myös Veikkauksen henkilöstöjohdolle ulosmarssista, sanoo Pron puheenjohtaja Jorma Malinen.

Veikkaus on jo aikaisemmin ilman lakiin perustuvaa oikeutta kerännyt ulosmarssiin osallistuneiden nimiä perustellen asiaa palkanmaksuun liittyvillä tarpeilla. Työnantaja on myös kutsunut ulosmarssiin osallistuneita työntekijöitä kahdenkeskisiin kuulemiskeskusteluihin, joille ei ole perustetta.

Puheenjohtaja Jorma Malisen mukaan Veikkaus rikkoo yhdenvertaisuuslakia syrjimällä ammattiliittoon kuuluvia työntekijöitään.

– Kyse on myös työnantajan puolelta tapahtuvasta työtaistelutoimenpiteeseen verrattavasta painostamisesta, toteaa Malinen.

Malinen on myös huolissaan jäsenten oikeusturvasta. Oikeus ammatilliseen järjestäytymiseen on perusoikeus, jota kaikkien työnantajien on kunnioitettava.

– Ulosmarssi on aina heikomman osapuolen epätoivoinen yritys vaikuttaa omaan tulevaisuuteensa. On todella irvokasta ja huonoa johtamista, että vastuullisuutta korostava valtionyhtiö osoittaa näin suurta halveksuntaa omia työntekijöitään kohtaan.

Veikkaus ilmoitti tänään keskiviikkona 20. maaliskuuta päivittäneensä puheeksiottoja koskevaa ohjeistustaan henkilöstön edustajien kanssa käydyn keskustelun perusteella. Keskustelut keskeytetään, mutta esimies kertaa näiden työntekijöiden kanssa turvallisuusnäkökulmasta toimenpiteet, jotka tulee suorittaa ennen poistumista työpaikalta.