Venator sulkee Porin tehtaansa – 450 menettää työpaikkansa | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Venator sulkee Porin tehtaansa – 450 menettää työpaikkansa

12.9.2018 klo 18:58
|

– Olihan tämä iso shokki meille kaikille. Töitä kuitenkin jatketaan niin kauan, kunnes tulee tietoa siitä, kuinka ja miten tehtaan alasajo tapahtuu, kertoo toimihenkilöiden luottamusmies.

 

Pro Uutiset 

Titaanidioksidia tuottava Venator ilmoitti keskiviikkona 12. syyskuuta sulkevansa Porin tehtaansa. Tuotanto ajetaan alas vuoteen 2021 mennessä, selviää Ylen uutisesta. Työpaikan menettää noin 450 henkilö, joista noin 200 on toimihenkilöitä ja ylempiä toimihenkilöitä.

Toimihenkilöiden luottamusmies Atte Laiho kertoo, että uutinen tehtaan sulkemisesta järkytti henkilöstöä ja moni oli ilmoitukseen pettynyt. Virallista kutsua yhteistoimintaneuvotteluihin ei vielä ole tullut.

– Olihan tämä iso shokki meille kaikille. Töitä kuitenkin jatketaan niin kauan, kunnes tulee tietoa siitä, kuinka ja miten tehtaan alasajo tapahtuu.

Porin tehdas paloi pahasti tammikuussa 2017. Tuotantoa ei ole saatu tulipalon jälkeen takaisin samalle tasolle, jolla se aiemmin oli.

– Moni toivoi ja uskoi palon jälkeen, että pigmenttiä tehdään Porissa myös tulevaisuudessa.

Tuotanto jatkuu tällä hetkellä noin 20 prosentin teholla, kertoi yhtiö tiedotustilaisuudessa.

Huoli työntekijöiden uudelleen työllistymisestä kova

Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen oli huolissaan tehtaan työntekijöiden työpaikoista, vaati yritykseltä yhteiskuntavastuuta ja valtiovallalta toimenpiteitä.

Toimihenkilöiden luottamusmies Laiho kertoo, että tehtaalla henkilöstön keski-ikä on suhteellisen korkea.

– Monella on takana pitkä työsuhde ja on ollut tehtaalla töissä kymmeniä vuosia. Satakunnassa on toki muitakin kemianalan prosesseja, jotka voivat työllistää tai osa voi työllistyä työnjohtotehtäviin. Osa varmasti myös muuttaa tai työllistyy muualle.

Massairtisanomisilla on varmasti vaikutus Porin kaupungin verotuloihin. Luottamusmies toivoo valtion ja työnantajan järjestävän irtisanottaville tukitoimia, joiden avulla työntekijät voivat työllistyä uudelleen.

– Positiivinen asia on se, että aikajänne on kohtalaisen pitkä. Otetaan päivä kerrallaan ja odotetaan askelmerkkejä, ennen sitä on turha spekuloida mitään, summaa luottamusmies.