Viestinnän toimihenkilöt eroon kiky-tunneista vaiheittain | Ammattiliitto Pro

Viestinnän toimihenkilöt eroon kiky-tunneista vaiheittain

1.12.2017 klo 15:45

Viestintäalalla luovutaan vaiheittain kilpailukykysopimuksen mukaisesta työajanpidennyksestä. Neuvottelukunta vahvisti tes-neuvottelutuloksen.

Ammattiliitto Pro ja Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM sekä työnantajia edustava Medialiitto saavuttivat neuvottelutuloksen viestintäalan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta maanantaina 13. marraskuuta.

Vuosityöajasta 24 tuntia pois vaiheittain

– Tärkeää on, että pääsimme sopimukseen kiky-sopimuksen 24 tunnin vuosityöajan pidennyksen poistamisesta. Työpaikoilla on nähty, että työajanpidennys on jakautunut epäoikeudenmukaisesti toimihenkilöiden kesken, viestinnän sopimusalavastaava Honkanen kertoo.

Epäreiluksi koetusta työajan pidennyksestä luovutaan vaiheittain vuosien 2018–2019 aikana.

Palkkoja korotetaan kahtena vuonna

Vuosina 2018 ja 2019 palkkoja korotetaan yhteensä 2,4 prosentilla.

– Viestintäalan yritysten vaikea taloustilanne näkyy korotustasossa, kommentoi neuvottelutulosta sopimusalavastaava Mikko Honkanen Ammattiliitto Prosta.

Molemmat palkankorotukset jakautuvat 0,8 prosentin yleiskorotukseen ja 0,4 prosentin paikallisesti sovittavaan erään.

Työehtosopimus määrittelee noin 3 000 viestintäalan palveluksessa työskentelevän toimihenkilön ja asiantuntijan työehdot. Prolaiset työskentelevät graafisen alan kaupallishallinnollisten tehtävien lisäksi tietohallinnon ja tietoteknisissä tehtävissä.

Muutoksia talvilomaan ja päivitystä palkkausjärjestelmään

Uutta työehtosopimuksessa on, että nyt työssäoleva toimihenkilö voi halutessaan vaihtaa viestinnän työehtosopimuksen talvilomaviikon pysyvästi joulurahaksi. Uusilla työntekijöillä jouluraha korvaa talviloman. Viiden viikon mittainen vuosilomaoikeus säilyy ennallaan.

– Lisäksi kymmenen vuotta sitten sovittua tova-palkkausjärjestelmän ylläpitoa ja palkkatilastointia kehitetään. Provisiopalkkausta selvittämään perustettiin työryhmä, kertoo sopimusalavastaava Mikko Honkanen.

Viestintäalan neuvottelukunta käsitteli saavutetun neuvottelutuloksen torstaina 16. marraskuuta. Nykyinen sopimus on voimassa 31.1.2018. Sekä Ammattiliitto Pron että Medialiiton hallinnot ovat hyväksyneet neuvottelutuloksen.

Pron tes-neuvottelijat olivat ict- ja viestintäsektorin johtaja Antti Hakala, viestintäalan sopimusalavastaava Mikko Honkanen, viestintäalan neuvottelukunnan puheenjohtaja Mirjam Louhekari sekä neuvottelukunnan varapuheenjohtaja ja Pron hallituksen jäsen Tuula Leppänen.