Viestintäalan toimihenkilöiden ylityökielto päättyi | Ammattiliitto Pro

Viestintäalan toimihenkilöiden ylityökielto päättyi

19.5.2011 klo 19:14

Prolle ja Viestinnän keskusliitolle neuvottelutulos torstaina. Myös SAK:laisen TEAMin kirjatyöntekijöiden lakonuhka on peruuntunut.

Teksti Pro Uutiset/Jaana Pohja

Ammattiliitto Pro ja Viestinnän keskusliitto (VKL) saavuttivat torstaina illansuussa neuvottelutuloksen graafisen alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.

Noin 1 500:aa toimihenkilöä koskeva ylityökielto päättyy heti.

Sopimusalavastaava Liljan-Kukka Runolinna kertoo, että seuraavaksi tuloksen käsittelee viestintäalan toimihenkilöiden neuvottelukunta.

Hallitukseen neuvottelutulos menee 24. toukokuuta.

Pro tiedottaa sopimuksen sisällöstä jäsenille tarkemmin  kirjeitse 25. toukokuuta.

Viestintäalan toimihenkilöiden edellinen työehtosopimus päättyi huhtikuun lopussa.

Lakonuhka painotaloista väistyi

Myös SAK:lainen Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM saavutti torstaina tuloksen viime viikolla kertaalleen katkaistuissa työehtosopimusneuvotteluissa.

TEAM on jo ilmoittanut peruvansa painotaloja koskeneen lakonuhan ja ylityökiellon. Toteutuessaan lakko olisi alkanut 26. toukokuuta.

Neuvottelutulos perustuu valtakunnansovittelija Esa Lonkan sovintoesitykseen.

Suurin kiistan aihe neuvottelupöydässä oli palkankorotuksen taso ja yrityskohtaisen erän jakamiseen liittyvä niin sanottu perälautamalli.

Lonkan sovintoesityksessä yleiskorotus nostaa palkkoja lokakuussa 1,5 prosenttia. Tuolloin maksetaan myös 0,8 prosentin yrityskohtainen erä. Jos paikallisen erän jakamisesta ei synny sopua, palkat nousevat 0,5 prosenttia.

Vuoden mittainen sopimuskausi päättyy toukokuun 2012 loppuun.

TEAMin hallitus käsittelee noin 7 000:ta kirjatyöntekijää koskevan neuvottelutuloksen ensi keskiviikkona 25. toukokuuta.