Viestintäalan toimihenkilöt aloittivat ylityökiellon | Ammattiliitto Pro

Teksti Pro Uutiset/Jaana Pohja

Ammattiliitto Pro ja Viestinnän Keskusliiton (VKL) neuvottelivat torstaina graafisen alan toimihenkilöiden työehtosopimuksesta.

Pron ict- ja viestintäsektorin johtaja Anssi Vuorio kertoo, että huhtikuun alkupuolella alkaneet keskustelut eivät toistaiseksi ole edenneet toivotulla tavalla.

– Erimielisyydet koskevat mallia, jolla palkankorotukset maksettaisiin ja korotusten suuruutta. Näkemykset poikkeavat myös yrityskohtaisesta erästä.

Pron hallitus päättikin torstaina illansuussa viestintäalan ylityökiellosta. Koko alaa koskeva ja toistaiseksi jatkuva ylityökielto alkoi perjantaina aamukuudelta.

Vuorio toteaa kuitenkin, että neuvottelut työehtosopimuksesta eivät ole katkenneet.

Viestintäalan toimihenkilöiden työehtosopimus päättyi huhtikuun lopussa.

TEAMilta lakonuhka painotaloihin

SAK:lainen Teollisuusalojen ammattiliitto TEAM katkaisi kirjatyöntekijöitä koskevat sopimusneuvottelut keskiviikkona, kun osapuolet eivät löytäneet yhteistä näkemystä palkankorotuksista.

– Erimielisyyden aiheena ovat palkankorotuksen taso ja yrityskohtaisen erän jakamiseen liittyvä niin sanottu perälautamalli, kertoo TEAMin puheenjohtaja Timo Vallittu tiedotteessa.

TEAM asetti graafiselle alalle torstaina myös lakonuhkan ja ylityökiellon. Mahdollinen lakko kohdistuisi osaan sanomalehtipainoja ja siviilipainoja, ja se toteutettaisiin 26.–28. toukokuuta.

Sektorijohtaja Anssi Vuorio Prosta korostaa, että TEAMin ylityökiellon ja mahdollisen lakon aikana myös prolaiset pitäytyvät vain omissa tehtävissään.