Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvottelut keskeytyivät | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Yksityisen sosiaalipalvelualan tes-neuvottelut keskeytyivät

9.3.2020 klo 15:27
|

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät maanantaina 9. maaliskuuta. Työntekijäjärjestöjen mukaan uudesta työehtosopimuksesta neuvotellaan vasta, kun uudesta palkkausjärjestelmästä on aidosti neuvoteltu. Työnantajaliitto haluaa neuvotella suoraan uudesta työehtosopimuksesta.

Pro Uutiset

Yksityisen sosiaalipalvelualan työehtosopimusneuvottelut keskeytyivät maanantaina 9. maaliskuuta klo 14. 

Neuvotteluissa keskusteltiin edellisellä sopimuskierroksella sovitusta palkkausjärjestelmän kehittämisestä, mutta neuvottelut keskeytyivät erimielisyyteen.

Työnantajia edustava Hyvinvointialan liitto HALI totesi, että neuvotteluihin palkkausjärjestelmästä ei ole edelleenkään valmiuksia. Työnantajaliitto halusi jatkaa neuvotteluja suoraan uudesta työehtosopimuksesta.

Sosiaalipalvelualan allianssi Salli yhdessä muiden työntekijäjärjestöjen kanssa pitää kiinni siitä, että uudesta työehtosopimuksesta neuvotellaan vasta sitten, kun uudesta palkkausjärjestelmästä on aidosti neuvoteltu, kertoo sopimusalavastaava Pentti Ekola Ammattiliitto Prosta.

— Salli totesi muiden allekirjoittajajärjestöjen kanssa, että ei ole edellytyksiä neuvottelujen jatkamiselle.

Ammattiliitto Pro kuuluu Sosiaalipalvelualan allianssi Salli ry -neuvottelujärjestöön yhdessä Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ja Suomen Terveydenhoitajaliitto STHL. Muita työntekijäjärjestöjä ovat Terveys- ja sosiaalialan neuvottelujärjestö TSN ry, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia.