Ylityökielto mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden aloilla | Ammattiliitto Pro

Ylityökielto mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden aloilla

7.2.2018 klo 11:45

Ylityö- ja lisätyökielto alkaa tänään 7. helmikuuta kello 14. – Neuvottelujen henki on koko ajan ollut se, että vain työnantajien tavoitteiden tulee edetä, toteaa alan sopimusalavastaava Uschanov

Ammattiliitto Pro on päättänyt ylityö- ja lisätyönkiellosta, joka alkaa tänään 7. helmikuuta kello 14. Kielto koskee metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden työehtosopimuksen piirissä työskenteleviä toimihenkilöitä, asiantuntijoita ja esimiehiä.

Ammattiliitto Pron ja työnantajia edustavan Metsäteollisuuden neuvottelut mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden toimihenkilöiden työehdoista katkesivat eilen.

Pron neuvottelijoiden tavoitteena on ollut mahdollisimman tasapainoinen ratkaisu eli niin sanotun yleisen linjan mukaiset palkankorotukset sekä tekstimuutokset, jotka kompensoivat työnantajien vaatimia heikennyksiä.

– Eilisen neuvottelun päätteeksi neuvottelijoille kuitenkin ilmoitettiin, ettei työnantajilla ole liikkumavaraa, vaan heidän on saatava tavoitteensa läpi ilman palkansaajapuolen esitysten hyväksymistä. Tämä ei ole sopimista vaan sanelua, toteaa sopimusalavastaava Jari Uschanov Prosta.

Prosta neuvotteluihin osallistuvat teollisuussektorin johtaja Anssi Vuorio sekä sopimusalavastaava Jari Uschanov sekä neuvotteluryhmään kuuluvat Irmeli Perälä sekä Jari Hämäläinen.

Tes-neuvottelujen osapuolet eivät ole sopineet uutta tapaamista.

Ylityökiellon aikana tehdään omat työvuorot

Ylityökiellon aikana ei tehdä ylityötä tai lisätyötä lainkaan.

Liukuvassa työajassa työskentelevät tekevät enintään sovittua päivittäistä työaikaa, liukumia ei kerrytetä ylityökiellon aikana.