Ylityökielto mekaanisen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Ylityökielto mekaanisen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen

9.3.2020 klo 12:00
|

Pro on asettanut rajatun ylityökiellon mekaaniseen metsäteollisuuteen ja puusepänteollisuuteen. Ylityökielto alkaa 9.3.2020 kello 14.00 ja on voimassa 23.3.2020 kello 14.00 saakka.

Pro Uutiset 

Ammattiliitto Pron päätöksellä metsäteollisuudessa ja puusepänteollisuudessa alkaa ylityökielto 9.3.2020 kello 14.00, ja se on voimassa 23.3.2020 kello 14.00 saakka. Kielto koskee Metsäteollisuus ry:n ja Puusepänteollisuus ry:n jäsenyrityksissä edellä mainittujen työehtosopimusten soveltamisen piirissä työskenteleviä toimihenkilöitä, asiantuntijoita ja esimiehiä. Myös vapaa-ajalla työasioissa matkustaminen on kiellettyä.

– Työnantajapuoli on esittänyt kohtuuttomia ja täysin poikkeuksellisia ratkaisuja, joista ei ole sovittu missään muissakaan Pron eikä työntekijöiden sopimuksissa. Metsäteollisuus ry on ollut täysin haluton huomioimaan Pron muutosesityksiä sopimusratkaisun aikaansaamiseksi, alojen sopimusalavastaava Jari Uschanov toteaa.

Tänään ilmoitetulla ylityökiellolla Pro pyrkii edistämään kohtuullisen sopimusratkaisun saavuttamista.

–  Pro tavoittelee vain teollisuuden yleiseksi linjaksi muodostunutta sopimusratkaisua myös mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden toimihenkilöille, Jari Uschanov toteaa. 

Tätä ylityökielto tarkoittaa 

Rajattu ylityökielto koskee kaikkia Metsäteollisuus ry:n ja Puusepänteollisuus ry:n jäsenyrityksissä mekaanisen metsäteollisuuden ja puusepänteollisuuden toimihenkilöiden työehtosopimusten soveltamisen piirissä työskenteleviä. Työtaistelutoimien piirissä olevat Metsäteollisuus ry:n ja Puusepänteollisuus ry:n jäsenyritykset voit tarkistaa näistä linkeistä: Metsäteollisuus ry ja Puusepänteollisuus ry

Lue lisää ylityökiellosta täältä.