DNA antaa isovanhemmalle viikon vapaan | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

DNA antaa isovanhemmalle viikon vapaan

6.2.2017 klo 15:21
|

Jos DNA:n työntekijästä tulee mummo tai vaari vuonna 2017, hän saa viikon palkallisen vapaan. – Henkilöstönedustajien keskuudessa ehdotus sai jo etukäteen hyvän vastaanoton, pääluottamusmies kertoo.

Pro Uutiset

Teleoperaattori DNA ottaa käyttöön isovanhempainvapaan. Jos DNA:n työntekijästä tulee mummo tai vaari vuonna 2017, hän saa viikon palkallisen vapaan.

– Mahtava juttu. Odottavalla mielellä ollaan, miten vapaa lähtee käyntiin ja paljonko ihmiset sitä hyödyntävät, kertoo pääluottamusmies Mika Oja DNA:lta.

DNA on mukana Väestöliiton Perheystävällinen työpaikka -pilotissa.  Hanke kirvoitti henkilöstöltä erilaisia ehdotuksia, ja työnantaja innostui toteuttamaan tämän.  

– Henkilöstönedustajien keskuudessa ehdotus sai jo etukäteen hyvän vastaanoton. Etu koskee myös vuokratyöntekijöitä, pääluotto kertoo.

Isovanhempainvapaa kerryttää vuosilomaa

Montaako henkilöä isovanhempainvapaa koskee, ei DNA:lla tiedetä tarkasti. Yrityksen työntekijöistä joka kolmas on yli 46-vuotias.

Etu on käytössä kaikilla, joista tulee isovanhempia vuonna 2017 ja tästä eteenpäin.

Isovanhempainvapaa kerryttää vuosilomaa, sillä se on palkallista työaikaa. Vapaasta sovitaan työnantajan kanssa vähintään kuukausi ennen aiottua vapaata.

– Isovanhempainvapaalle voi päästä heti työsuhteen alusta, eli etu ei riipu työskentelyajasta, kertoo pääluottamusmies Mika Oja.

Isovanhempainvapaa koskee myös adoption kautta isovanhemmiksi tulevia.  Edun voi käyttää yhden kerran työuran aikana.

– Muitakin perheystävällisen työpaikan käytäntöjä mietitään, tämä oli nyt ensimmäinen, joka tuli käytäntöön, Mika Oja toteaa.

Työaika joustamaan

Perheystävällisiä käytäntöjä helpottavat myös etätyö ja joustava työaika, joita on kokeiltu eri tavoin DNA:lla vuodesta 2015 alkaen.  Syksyllä 2016 etätyö laajeni koskemaan kaikkia työntekopaikkakuntia ja koko asiakaspalvelua.

– Ennen oli tietty määrä moniko asiakaspalvelija voi olla yhtä aikaa etätyössä. Nyt tätä määrä lisätään. Siitä hyötyvät sekä perheelliset että varsinkin pitkämatkalaiset.

Etätyömahdollisuus vaikuttaa kaikkiin työntekijöihin.

– Perheet eivät ole vain lapsiperheitä, huomauttaa Mika Oja.

 

11.3.2016

https://www.proliitto.fi/uutiset/tyomarkkinat/dna-kokeilee-etatyota-kuluttaja-asiakaspalvelussa