Jaksamista raksalle Turvapuiston työhyvinvointikontista | Ammattiliitto Pro

Jaksamista raksalle Turvapuiston työhyvinvointikontista

20.6.2017 klo 11:01

Löytyykö sinulta voimaa rakennusalan työhön? Tiesitkö, että alkoholi heikentää unen laatua ja työstä palautumista?  Turvapuistossa aukesi uusi rasti, jossa saa tietoa työkyvystä ja pääsee testaamaan puristusvoimiaan.

Ota tiukka ote ja purista napakasti, neuvoo Eteran työhyvinvoinnin suunnittelija Inka Suhonen.

– Selvä, sanoo Pron rakennusalan sopimusala-asiamies Ilona Snellman.  Tutustuttuaan mittalaitteeseen hän rutistaa puristusvoimatestistä erinomaisen tuloksen.

Testin avulla voi ennakoida tulevaa toimintakykyä myöhemmällä iällä.

– Jos yläraajan tarttumaotteen voimaa kuvaavassa testissä saa keskivertotuloksen, kannattaa lisätä voimaharjoittelua, jotta pääsee terveenä eläkkeelle, kertoo Suhonen.

Urheilua aktiivisesti harrastavan Snellmanin tuleva työura näyttää testin perusteella valoisalta. Samaa jaksamista tarvittaisiin rakennusalalla rakennusmestareille, vastaaville työnjohtajille ja rakennusinsinööreille, jotka ovat Pron jäseniä.

Pron tutkimusten mukaan rakennusalalla tehdään pitkää päivää aikapaineessa.

– Painetta lisää se, että vastaava työnjohtaja on työturvallisuuden lisäksi vastuussa lähes kaikesta työmaalla, joskus jopa kohtuuttomuuksiin asti, toteaa rakennusalan sopimusalavastaava Jyrki Suihkonen Ammattiliitto Prosta.

Hyviä valintoja työkykykontista

Mistä saa lisää virtaa työpäivään ja vapaalle? Miten työssä pysyy vireänä ja välttyy työturvallisuusriskeiltä? Miten huolehtia palautumisesta työpäivän jälkeen? Entä mikä merkitys on työyhteisön reilulla meiningillä?

Rakennusalalla tutussa Ruduksen turvapuistossa pääsee nyt perehtymään työkykyyn turvallisuuskoulutuksen lisäksi. Uusi työkyky- ja työhyvinvointiasioita kouluttava kontti aukesi Espoossa Turvapuistossa 19. kesäkuuta.

Uudessa rakentajan työhyvinvointia ja työkykyä tukevassa näyttelykontissa perehdytetään kävijöitä niin fyysisen kunnon ja liikunnan kuin ravinnon, työyhteisön ja työkaveruuden merkitykseen.

Hyvinvointia vahvistaviin valintoihin kannustavan kontin ovat toteuttaneet yhdessä Ammattiliitto Pro, Rakennusteollisuus, Rakennusliitto, vakuutusyhtiö Fennia ja eläkeyhtiö Etera.

Katso Rakentajan päivä -video Youtubesta

Mikä on Turvapuisto?

• Ruduksen Turvapuisto on rakennusalan työturvallisuuden koulutuspuisto Espoossa.

• Koulutusrasteilla näytetään oikean elämän loukkaantumisiin ja kuolemiin johtaneita tilanteita sekä opitaan, miten tapaturmilta olisi vältytty.

• Turvapuistossa tutustutetaan ja perehdytetään vuosittain tuhansia rakennusalan työntekijöitä, asiantuntijoita ja opiskelijoita rakentamisen riskitilanteisiin.

• Rakennusyhtiö Rudus perusti Turvapuiston Espooseen vuonna 2009 yhdysvaltalaisen puiston innoittamana

• Pari tuntia kestävän turvapuistokierroksen voi varata ryhmille ajanvarauskalenterista osoitteessa turvapuisto.fi.

Turvapuistossa Pron rakennusalan asiantuntijat Jyrki Suihkonen ja Ilona Snellman.