Nollaan tapaturmaan päästiin joka viidennessä kemianteollisuuden yrityksessä vuonna 2017 | Ammattiliitto Pro

27.4.2018 klo 10:10

– Luku on ensimmäistä kertaa 26 vuotta jatkuneen Resposible Care -ohjelman aikana näin alhainen, iloitsee kemianteollisuuden sopimusalavastaava Taru Reinikainen Ammattiliitto Prosta

Pro Uutiset/ Resposible Care

Miljoonaa työtuntia kohti kemianteollisuudessa sattui keskimäärin vain 5 tapaturmaa vuonna 2017, kun työtä tehtiin omalla henkilöstöllä.  Tapaturmien määrä väheni 18 prosenttia vuodesta 2016.

– Luku on ensimmäistä kertaa 26 vuotta jatkuneen Resposible Care -ohjelman aikana näin alhainen, iloitsee kemianteollisuuden sopimusalavastaava Taru Reinikainen Ammattiliitto Prosta.

Viisi tapaturmaa miljoonassa tunnissa on Reinikaisen mukaan suomalaisessa teollisuudessa vähän.

– Karkeasti sanottuna yleisesti suomalaisessa teollisuudessa luku on helposti yli kaksinkertainen kemian alaan verrattuna.

Monissa kemianteollisuuden yrityksissä ei sattunut ainuttakaan poissaoloon johtanutta työtapaturmaa vuonna 2017.

Nollatapaturmatavoitteeseen poissaoloon johtaneissa tapatumissa sekä oman että urakoitsijoiden henkilöstön osalta pääsi 21 % yrityksistä.

Mikä on Responsible Care -vastuullisuusohjelma?

Responsible Care on kemianteollisuuden kansainvälinen, kestävää kehitystä tukeva vastuullisuusohjelma. Mukana ohjelmassa on 98 yritystä, ja se kattaa noin 80 prosenttia kemianteollisuuden tuotannosta ja 60 prosenttia henkilöstöstä.

Pro osallistuu työturvallisuusyhteistyöhön Kemianteollisuus ry:n, Teollisuusliiton ja Ylempien toimihenkilöt YTN:n kanssa.

Miten työturvallisuustyö näkyy työpaikalla? Lue lisää

14.11.2017 Yhä turvallisempi työpaikka yhteistyöllä