Työturvallisuus toi voiton Nokian Raskaille Renkaille | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

Pro Uutiset / Kuva: Nokia Tyres / Matti Immonen

 

Nokian Raskaat Renkaat on voittanut vuoden 2018 turvallisuuskampanjan erinomaisella tuloksella 125 havaintoa.

– Työpaikalla on ollut hyvä tunnelma voiton tiimoilta. Todella hieno asia, että voitto tuli hyvän asian puolesta, toteaa Nokian Raskaiden Renkaiden osaston esimies ja luottamusmies Marko Oksanen.

Havainnointiin osallistuivat niin työntekijät kuin toimihenkilötkin. Tuotannon toimihenkilöt ovat tehneet havainnointia jo useiden vuosien ajan, mutta työturvallisuuspäivänä 27. huhtikuuta havainnointiin osallistuivat myös esimerkiksi myynti- ja markkinointitoimihenkilöt. Kokeneet havainnoijat toimivat ensikertalaisten työpareina.

”Töihin tullaan ja töistä lähdetään samassa kunnossa”
 

Nokian Raskailla Renkailla kiinnitetään tarkkaa huomiota sekä välineturvallisuuteen että työntekijöiden henkiseen jaksamiseen. Työturvallisuus onkin suuressa osassa yrityksen päivittäisissä toimissa.

– Turvallisuus näkyy töissä joka päivä esimerkiksi siten, että kaikki haluavat puuttua mahdollisiin epäkohtiin. Jokainen työntekijä tarkkailee vuoronsa aikana työturvallisuuden toteutumista esimerkiksi vuorossa täytettävien työturvallisuuslomakkeiden avulla. Meille tärkeää on se, että töihin tullaan ja töistä lähdetään samassa kunnossa. Tämä näkyy myös erittäin positiivisena työturvallisuuden kehityksenä. Esimerkiksi tällä hetkellä on yhdellä osastolla tullut täyteen 1250 päivää ilman työtapaturmista johtuvia sairaslomapoissaoloja.

Työturvallisuus on koko työpaikan yhteinen asia, eikä positiivisen esimerkin voimaa tule väheksyä.

– Työturvallisuus ei ole meillä pelkästään esimiesten asia, vaan jokaisen työntekijän vastuulla. Kaikki rakentavat osaltaan turvallisuutta työpaikalla, ja se lähtee jokaisen omasta periaatteesta. Työturvallisuus alkaa todella parantua vasta kun sitä tehdään yhdessä, muistuttaa Oksanen.

Kumiteollisuuden piirissä työturvallisuus on ollut ajankohtainen ja tärkeä kehityskohde jo pitkään.

– Kumiteollisuudessa turvallisuuskäytäntöjen etsimisellä on jo monivuotiset perinteet, myhäilee Iris Schiewek Prosta.

Jokavuotinen turvallisuuskampanja on paitsi osa kansainvälistä työturvallisuusviikkoa, myös toimiva tapa nostaa esiin teollisuuden hyviä turvallisuuskäytäntöjä sekä onnistuneita ratkaisuja osana jokapäiväistä työntekoa.

Turvallisuuskampanjan palkinto luovutettiin Nokian Raskaiden Renkaiden henkilöstölle 5.6.2018 Nokialla.