Vuoden sairausloma ei ollut syy irtisanomiselle | Ammattiliitto Pro
Valikko
  • Muut Pron verkkopalvelut
Pro+

ProUutiset

Prolainen, joka irtisanottiin laittomasti, saa työsopimuslain mukaisena korvauksena yhdeksän kuukauden palkan. Irtisanottu saa työnantajalta myös  7000 euron hyvityksen yhdenvertaisuuslain rikkomisesta.

Itä-Suomen hovioikeus päätti tiistaina pitää voimassa käräjäoikeuden kesäkuisen tuomion, jonka mukaan irtisanominen oli laiton.

Kotkassa toimiva pumppuvalmistaja Sulzer Pumps Finland Oy irtisanoi työntekijänsä kesällä 2015 sen jälkeen, kun tämä oli ollut yli vuoden sairauslomalla muun muassa selkävaivojen takia.

Käräjäoikeus katsoi, että työnantaja ei todellisuudessa pyrkinyt selvittämään työntekijän työkykyä riittävästi.

− Selvittelyssä tuntui olevan kiire, eikä työnantajalla ollut aitoa halua arvioida tilannetta lääketieteellisin perustein, toteaa Pron lakimies Pia Ahonen.

Työnantaja järjesti kuulemistilaisuuden niin, että työntekijä oli juuri edellisenä päivänä päässyt leikkauksen jälkeen sairaalasta ja luottamusmieskin joutui tulemaan paikalle kesken loman.

Niin työsopimuslain mukaisen korvauksen kuin yhdenvertaisuuslain mukaisen hyvityksen tuomitsemisen edellytykset täyttyivät. Hovioikeus ei myöntänyt yhtiölle jatkokäsittelylupaa.