Hyppää pääsisältöön

Hyvinvointia valmennuksen avulla

uravalmennus
Pro Nosteen kautta saatava maksuton ja oman työhyvinvoinnin parantamiseen tähtäävä valmennus on hyvä keino miettiä omaa uraa ja löytää keinoja tehdä työstä ja elämästä enemmän itsen näköistä.

Hyvinvointia valmennuksen avulla

Julkaistu 18.09.2019 klo 11:45
ProStoori
Kirjoittanut
Verna Julkunen
Pro Nosteen kautta saatava maksuton ja oman työhyvinvoinnin parantamiseen tähtäävä valmennus on hyvä keino miettiä omaa uraa ja löytää keinoja tehdä työstä ja elämästä enemmän itsen näköistä.

– Tämä on hyvin matalan kynnyksen palvelua, määrittelee psykologi ja uravalmentaja Aino Peltomaa Uppartnersilta pääosin puhelimitse tapahtuvaa valmennusta.

Hyvinvointivalmennus on Pron jäsenille tarjolla oleva ilmainen valmennuspaketti, johon kuuluu keskimäärin kolme valmennussessiota puhelimessa ja sen lisäksi itse työstettäviä tehtäviä.

Ensimmäinen puhelu on kaksikymmentäminuuttinen, toinen yleensä 50 minuuttia ja seuraava taas kaksikymmentä. Jos kokee tarvitsevansa pidempää valmennusta, voi lisäsessioita ostaa jäsenetuhintaan.

Työn hallinta hukassa

Usein haetaan apua työssä jaksamisen ongelmiin tai uupumukseen. Oman työn hallinta voi olla kateissa, tai työpaikalla on tulehtuneet henkilösuhteet. Hyvin tyypillisesti valmennukseen hakeutuvan työmotivaatio ja kiinnostus on kateissa, sillä tietylle uralle ja työpaikkaan vain ajaudutaan ja lopulta siihen uraudutaan.

Usein haetaan apua työssä jaksamisen ongelmiin tai uupumukseen.

Hyvinvoinnin lisäämiseen tähtäävä valmennus ei ole terapiaa, vaan se tarjoaa välineitä miettiä, mitä oikeasti haluaisi tehdä työkseen, minkälaista osaamista haluaisi ja mitkä asiat kiinnostavat. Valmennus on tulevaisuuteen suuntaavaa – siellä voi näkyä pieniä tekoja, jotka tekevät nykyisestä työstä mieluisempaa tai sitten isojakin muutoksia, kuten uudelle alalle lähteminen.

Puhelinvalmennuksessa suoraan asiaan

Puhelimessa tehtävä valmennus on Aino Peltomaan mukaan hyvin tehokasta, koska puheluissa päästään suoraan asiaan: on vain ääni ja asia, eikä esimerkiksi toisen kehon kieltä ja ilmeitä tarvitse tulkita. Pelkkään puheeseen keskittyminen voi myös olla tapaamista helpompaa valmennettavalle, sillä tilanne on aina hyvin henkilökohtainen.

– Puhelimen tarjoama anonymiteetti auttaa, ja moni on todella helpottunut päästessään puhumaan puolueettomalle taholle. Koska emme tunne toisiamme, osaan ehkä kysyä asioita eri kantilta, kuin tuttu ihminen. Siinä valmennettava itsekin näkee asiat uudella tavalla.

Valmentajalle soittavilla on useasti epämääräinen tunne siitä, etteivät he viihdy työssään, mutta ei välttämättä tarkempaa ajatusta siitä, mikä on pielessä.

Valmentajalle soittavilla on useasti epämääräinen tunne siitä, etteivät he viihdy työssään.

Ensimmäisen puhelun aikana asioita nimetään ja jäsennellään, ja monelle tulee jo tästä uusia oivalluksia. Voi olla, että valmennettava puhuu jostakin kipeästä asiasta ensimmäisen kerran ikinä. Siitä seuraa välitön huojennus. Sitten asioita työstetään eteenpäin, annetaan työkaluja siihen, että tilanne paranee. Välillä pienilläkin asioilla ja muutoksilla on todella suuri merkitys.

–  Parasta työssäni on valmennettavilta tuleva kiitollisuus. On mahtavaa tehdä näin merkityksellistä työtä ja päästä mukaan onnistumisiin, joita syntyy, kun ihminen oivaltaa, mitä hän oikeasti haluaa elämältään, kertoo Aino Peltomaa.