| Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+
17.8 kl. 10:23

Pros rådgivare i anställningsärenden utbildar sig. På torsdag och fredag besvaras frågor per e-post.

16.8 kl. 16:30

Nu har det utretts: användning av partiell dagpenning i ett tidigt skede av arbetsoförmåga underlättar återgång till arbetet.

19.6 kl. 13:39

En lämplig mängd stress förbättrar våra prestationer men i långa loppet kan stressen bli en ond cirkel. Därför är det viktigt att lyssna på kroppen och komma ihåg att varva ner. Branschombudsman Hedvig Strandén delade med sig av sina bästa stresshanteringstips i ett webbinarium ordnat av Fackförbundet Pro.

16.6 kl. 14:17

Sommaren medför ändringar i våra betjäningstider.

15.6 kl. 15:19

Anslut dig till Pro i sommar och du deltar i utlottning av ett resepresentkort. Du får också en biobiljett.

14.6 kl. 14:51

Pros servicenummer för frågor om medlemsregister och medlemsförmåner samt arbetsgivarinkassering är stängda torsdagen den 15 juni.

7.6 kl. 10:40

Har du hört om Pros mobilapplikation? – Det lönar sig att ladda ner den så du behändigt kan använda förbundets tjänster, tipsar chefen för medlemstjänsterna i Pro.

1.6 kl. 13:44

– Skillnaden mellan de två kollektivavtalen är liten och därför är det svårt att förstå arbetsgivarens ovilja att övergå till att tillämpa det nya kollektivavtalet, berättar flygbranschens ansvariga ombudsman i Fackförbundet Pro.

1.6 kl. 10:06

Vid Suomen turvallisuusverkko-bolaget inleddes en strejk vid midnatt. Bolaget erbjuder försvarsmakten och inrikesministeriet trygga dataförbindelser.

23.5 kl. 16:30

– Koncentreringen av arbetet till huvudstadsregionen fortsätter, likaså att funktioner läggs ut till Litauen. Positivt är att många som förlorar jobbet har sökt sig till andra uppgifter, konstaterar huvudförtroendemannen.

19.5 kl. 10:05

Finlands regering har tagit tag i en gammal idé om att ”staten ska betala lönerna” och föreslår att långtidsarbetslösa ska arbeta i företag med arbetslöshetsstöd. – Det här går för långt. Regeringen vill förnedra arbetslösa och tvinga människor att bli gratis arbetskraft. Det här ska vi absolut inte godkänna, konstaterar ordförande Jorma Malinen från Pro. Pro kallar alla finländska fackförbund med för att motsätta sig regeringens oansvariga sysselsättningspolitik.

12.5 kl. 13:36

I Pros nya servicehelhet ingår arbetssökningstjänster, såsom sökning av lediga arbetsplatser, rådgivning och utbildning. – Här är det fråga om modern medlemsservice, som är unik i Finland. Förbundet finns till för sina medlemmar. Vi stöder på ett modernt sätt våra medlemmar i arbetslivet, berättar Pros ordförande Malinen.

Tjänsten tas i bruk under det här året.

12.5 kl. 07:00

Pros medlem blev inkallad till sin chef som berättade, att man kommer att säga upp hennes arbetsavtal med omedelbar verkan. Titta på ProTV:s video, hurdan hjälp Pros medlemmar kan få från sitt fackförbund.

10.5 kl. 14:33

– Arbetslösa arbetssökande behöver sakkunniga jobbsökningstjänster istället för onödig fabricering av arbetsansökningar, konstaterar Malinen.

5.5 kl. 10:56

- Behovet av arbetskraft på varvet är nu stort och har erkänts. Industrin i utveckling behöver arbetsledare, planerare, grovplåtssvetsare, berättar Osmo Salo, Pro-medlemmarnas förtroendeman på varvet. Endast avsaknaden av diplomingenjörsutbildning i Åbo harmar.

4.5 kl. 16:12

– I Frankrike tar regeringen hand om sysselsättningen och i Finland drar regeringen försorg om ägarnas vinster. Om ändå också Finlands regering hade poängterat sysselsättning då fusionen mellan Nokia och Alcatel-Lucent skedde, konstaterar direktör Palokangas från Pro.

4.5 kl. 12:30

Fackförbundet Pro föreslår förändringar i lagstiftningen som grund för spelregler om nollavtal.

– Regeringens beslut om att skapa spelregler om nollavtal är ett steg i rätt riktning. Om lagarna inte ändras för att motsvara andan i spelreglerna, blir regeringens tal om rejäla spelregler bara tomma fraser, konstaterar ordförande Jorma Malinen.

3.5 kl. 13:35

– Förhandlingen var äkta och fördes på en helt annan nivå än föregående samarbetsförhandlingar för 2,5 år sedan. Jag tycker det är bra fastän besluten inte var angenäma för personalen. Vareviga uppsägning gör ont, berättar Pro-medlemmarnas förtroendeman.

2.5 kl. 16:25

– Från infon kan man fråga råd om till exempel lön, arbetsskift och prövotid. Alla frågar behandlas konfidentiellt och man behöver inte dra sig för att be om hjälp, berättar rådgivaren Sari-Anne Salminen.

Sommarjobbarinfon har öppnat i dag.

28.4 kl. 10:25

Med den tysta minuten på byggarbetsplatserna i dag hedras offren i arbetsolyckor.

  • Jos sinulla on 850-500 000 euroa ylimääräistä, voit tehdä itsestäsi hyväntekijän. Verotuksen avulla lahjoitus on sinullekin edullinen. Onkohan tämä valtiolle hyvä diili, miettii Pron Palok... Read more

Snabbgallup

Mobilappen Ammattiliitto Pro har publicerats – har du