Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pro+
  • Pro-kassa
  • Pros andra webbtjänster
26.4 kl. 15:57

Pro-medlemmarna har fått en snabbguide om semester och nu berättar sammanställarna av den vilka de vanligaste frågorna om semester är.

11.4 kl. 14:05

Pröva din lycka om du vill semestra i juni–december 2017 i Spanien, hemlandet eller i Åre i Sverige.

10.4 kl. 16:46

Över fyrahundra Pro-medlemmar kandiderade i kommunalvalet och 118 fick en plats i fullmäktige. – Ett stort tack för aktiviteten till alla dem som gett av sin tid och sina krafter för kommunalvalet, hälsar ordförande Jorma Malinen.

10.4 kl. 16:23

Samarbetsförhandlingarna omfattar 960 personers arbeten eller nästan varannan arbetsplats i spelbolaget. – Märklig personalpolitik. Man förnyade organisationen och erbjöd arbetsuppgifter som inte ens var meningen att vara i kraft mer än några månader, konstaterar servicesektorns direktör Else-Mai Kirvesniemi från Fackförbundet Pro.

6.4 kl. 15:56

Pro publicerade i dag en ny ProStoori arbetslivswebbplats på adressen www.prostoori.fi.

30.3 kl. 13:41

De flitigaste väljarna är pensionärer med bra inkomst. Det berättar statistiken. Om du inte vill lämna valet av kommunala beslutsfattare bara åt dem, rösta själv. Förhandsröstningen inleddes i onsdags.

22.3 kl. 15:46

Valmet Automotive meddelade i dag om tilläggsinvesteringar i bilfabriken i Nystad. Enligt Fackförbundet Pros ordförande Jorma Malinen visar investeringarna att kollektivavtal med allmänt bindande verkan hjälper Finlands ekonomiska tillväxt. –Västkustens mirakel visar att kompetensen i den finländska industrin har efterfrågan och konkurrenskraft, säger Malinen.

22.3 kl. 11:14

Fackförbundet Pro deltar i projektet, som Y-Säätiö administrerar, för att bygga hyresbostäder med rimligt pris. Man låter bygga tusen bostäder i huvudstadsregionen och tillväxtcentra inom de närmaste åren.

17.3 kl. 14:19

Finländarna har 362 möjligheter att välja en Pro-medlem till kommunfullmäktige. Pro-medlemmar ställer upp från 11 partier och därtill från valmansföreningar.

13.3 kl. 15:05

Det är oansvarigt med tanke på den ekonomiska tillväxten att skrämma med lönesänkningar, konstaterar ordförande Jorma Malinen från Pro. – Pro går in i höstens avtalsförhandlingar med löneförhöjningsmål, inte med EK:s Mattilas nollförhöjningar.

8.3 kl. 11:26

Målsättningen om lönejämlikhet hotar rymma allt längre. Lönejämlikhet är ett mål man inte bör ge avkall på, konstaterar Fackförbundet Pros ordförande Jorma Malinen. Man bör varje dag arbeta för att minska löneskillnaden mellan kvinnor och män, inte bara i festtalen på kvinnodagen.

7.3 kl. 15:00

Teknologi- och kemiindustrin sysselsätter i sommar nästan 20 000 unga. Ansökningstiden för sommarjobb är nu som intensivast. Egna positiva erfarenheter har betydelse då unga väljer utbildning och yrke, berättar ordförande Jorma Malinen från Fackförbundet Pro.

28.2 kl. 13:18

Pro och Palta har godkänt medlingsbudet i flygbranschens tvist. Uppgörelsen förbättrar kabinpersonalens lönevillkor och andra anställningsvillkor. – Vi är nöjda med helhetsuppgörelsen, konstaterar servicesektorns direktör Kirvesniemi från Pro.

24.2 kl. 09:17

– Arbetsgivaren vägrar ge grundläggande information till de förtroendevalda, så att de kan bedöma grunderna för samarbetsförhandlingarna och behandla sakerna såsom lagstiftningen och kollektivavtalet förutsätter, säger ict-branschens ansvariga ombudsman Karri Lybeck från Fackförbundet Pro.

17.2 kl. 15:02

Arbetsgivarens tricksande med arbetsturer håller på att leda till utvidgad flygstrejk. –Flyttandet av strejken gav Airpro möjlighet att bryta strejken med ändringar i arbetsturerna. Vi var tvungna att reagera på det här, konstaterar direktör Kirvesniemi från Pro.

16.2 kl. 18:26

– Har Soneras ledning andra etiska koder än personalen, undrar personalgruppernas representanter.

16.2 kl. 15:53

Palta och Pro uppnådde förhandlingsresultat om ict-branschens underleverans. Strejkhotet undanvärjdes vid Baronas och Manpowers verksamhetsställen.

14.2 kl. 10:55

– Är semesterflyg verkligen en sådan livsviktig funktion, på grund av vilken strejken kan skjutas fram med stöd av lagen? Beslutet begränsar grovt strejkrätten och bryter enligt oss mot lagen om medling i arbetstvister, kommenterar Fackförbundet Pros direktör för servicesektorn, Else-Mai Kirvesniemi.

8.2 kl. 12:43

Arbetsgivarförbundet Palta och bemanningsföretaget Barona försöker tvinga de som arbetar med underleveransuppgifter för ict-branschen att göra det med sämre anställningsvillkor. – Pro vill skydda ict-experternas värdefulla arbete och hålla fast vid det överenskomna, konstaterar ict-branschens direktör Antti Hakala i Fackförbundet Pro.

6.2 kl. 16:30

Om DNA:s arbetstagare blir mormor eller farfar år 2017, får hon eller han en vecka ledighet med lön. – Bland personalrepresentanterna fick förslaget ett gott mottagande redan i förväg, berättar huvudförtroendemannen.

  • Pron puheenjohtaja Jorma Malista ilahdutti puoliväliriihessä kiertotalous ja älyteollisuuden tekoälyohjelma. Monta muuta asiaa jäi kesken.
    Puoliväliriihi jäi puolitiehen | Ammattiliitto Pro proliitto.fi

    – Suomi on tienhaarassa, totesi valtiovarainministeri Orpo tiistaina hallituksen puoliväliriihen tiedotustilaisuudessa. Myös katsojalle jäi tiedotustilaisuudesta olo, että Suomi totisesti on...

    Thursday 14:12

Snabbgallup

Förkylningen slog till – kan du stanna hemma utan läkarintyg?