| Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+
8.4 kl. 16:05

Den nya ProSoolo-tjänsten avsedd för egenföretagare och egenanställda öppnades måndagen den 8 april. Tjänsten ger stöd och trygghet för företagare och fungerar som personlig tränare och sparrare för företagaren.

3.4 kl. 10:24

Fackförbundet Pro och Teknologiindustrin rf uppnådde igår ett förhandlingsresultat, enligt vilket avtalsperioden för kollektivavtalet för teknologiindustrins tjänstemän upphör redan i höst. Det betyder att förbunden i höst förhandlar om kollektivavtalet i sin helhet.

1.4 kl. 15:59

Från och med april kan man uppfylla arbetslöshetsskyddets aktivitetsvillkor genom att delta i träning som Pro ordnar. Träningen ger en stark beredskap för jobbsökning och hjälp att hitta en arbetsplats.

20.3 kl. 13:09

Av Fackförbundet Pros medlemmar är 28 kandidater i riksdagsvalet som hålls i april. Bekanta dig med dem!

18.3 kl. 13:08

Stora Enso meddelade idag om sina planer att stänga en pappersmaskin i Uleåborg och inledandet av samarbetsförhandlingar, som kan leda till att högst 400 personer sägs upp. Samtidigt ämnar bolaget ändra en annan maskin till att producera kartong.

15.3 kl. 11:35

Enligt Fackförbundet Pros arbetsmarknadsundersökning upplever cirka 10 procent av Pro-medlemmarna att arbetssökandes yttre har haft en negativ inverkan i rekryteringsprocessen. Svarsgruppen bestod av Pro-medlemmar som varit med om rekryteringstillfällen, vilket påverkade resultatet. Statistiskt och generellt sett anses fenomenet troligtvis vara mindre än så.

11.3 kl. 12:45

Hur skulle det låta med vårsemester vid fjällen i Levi? Du får 40 procent rabatt på rumspriset då en av de inkvarterade i rummet hör till Pro.

8.3 kl. 10:47

Löneskillnader är diskriminering baserad på kön och något man måste komma ifrån. Skillnaderna uppstår redan i början av karriären och växer med åldern. Allt det inverkar också på pensionen som intjänas.

5.3 kl. 14:07

Sakkunnig 50 plussare i finansbranschen, som blivit arbetslös, fick drömjobb med hjälp av Pro Noste. – Min dröm var att jag på min nya arbetsplats skulle få nya utmaningar, en bra utbildning för det och att jag också skulle kunna utnyttja min omfattande kompetens från förut, berättar Pirjo Watia.

5.3 kl. 10:18

Hur gör man en intressebevakningsfullmakt, vad bör beaktas i skilsmässa eller vid uppgörandet av testamente? Webbinarieserien Arjen juridiikka, som börjar i mars, är gratis utbildning för Pros medlemmar.

28.2 kl. 16:39

Företaget i flygbranschen följde inte samarbetslagen vid samarbetsförhandlingar av ekonomiska orsaker och produktionsorsaker och sade upp två Pro-medlemmar. Parterna bilade tvisten och Pro-medlemmarna fick ï gottgörelse 25 000 euro och rättegångskostnader.

26.2 kl. 10:43

Luvata Pori Oy inledde igår samarbetsförhandlingar, som omfattar alla företagets funktioner och hela personalen, eller med andra ord 371 personer. Företagets tjänstemän blev bestörta över nyheten om samarbetsförhandlingar.

22.2 kl. 10:14

Början av året har varit en bråd tid i Pros medlemstjänster. Det tar sin tid att förenhetliga olika slags medlemsregisteruppgifter för medlemmar i två förbund.

13.2 kl. 13:03

Pros medlemskort är ett verkligt VIP-kort! Nu kan du som medlem förmånligare motionera, gå på cirkus, nattklubb, övernatta eller ta spabehandlingar.

17.1 kl. 11:28

I samband med lönebetalningen i januari 2019 betalades det åt statens tjänstemän och arbetstagare en engångspott på 9,2 procent baserad på resultatrik verksamhet, såvida vissa ramvillkor uppfyllts.

8.1 kl. 13:00

Pros medlemskort är ett verkligt VIP-kort! Nu kan du som medlem förmånligare motionera, gå på cirkus, besöka aktivitetspark, gå ut och äta eller på nattklubb, övernatta eller ta spabehandlingar.

3.1 kl. 11:28

Den offentliga sektorns experter svarar i rådgivningstelefonen på frågor om ditt tjänsteförhållande eller anställningsförhållande.

20.12 kl. 10:05

Under mellandagarna är Pros anställningsrådgivning öppen klockan 9–11. Du kan också ta kontakt via Proplus eller e-post.

19.12 kl. 11:55

Nästan alla Pro-medlemmar som arbetar i finansieringsbranschen förde lönesamtal under hösten, framgår det av Pros uppföljande undersökning. Över hälften av dem som svarat deltog i lönesamtalsutbildning, men bara ungefär 40 procent upplevde sig veta hur man ska gå tillväga för att få en personlig löneförhöjning.

17.12 kl. 15:57

Funderar du på ett nytt jobb? Pros Arbetsplatsradar hjälper dig att hitta rätt i djungeln av lediga tjänster. Genom att prenumerera på annonser kan du också hålla koll på vad som sker inom din egen bransch fastän du inte aktivt letar efter något nytt just nu.

  • Iloista pääsiäistä!

Snabbgallup

Tar du vintersemester?