| Fackförbundet Pro
Open menu
  • Pros andra webbtjänster
Pro+
20.10 kl. 15:52

Nästan åttatusen Pro-medlemmar har redan laddat ner Fackförbundet Pros applikation. Vi bad medlemmarna om respons och så här svarade de.

20.10 kl. 14:28

Idag inleddes diskussionerna om en löneuppgörelse i teknologiindustrins kollektivavtalsförhandlingar. Pro eftersträvar löneförhöjning som ökar köpkraften för alla tjänstemän i teknologiindustrin.

17.10 kl. 12:16

Som arbetarskyddsfullmäktig får man en inblick i hur allt fungerar och har också möjligheten att påverka både stora och små frågor på arbetsplatsen. Enligt arbetarskyddsfullmäktig Nina Forsman är det ett givande uppdrag.

16.10 kl. 16:04

–  Nollförhöjning skulle vara liktydigt med lönesänkning, för inflationen är på uppgång och också socialskyddsavgifterna har överförts till löntagarna att betala. Budskapet från medlemmarna är tydligt: lönen som blir i handen får inte minska och medlemmarna är beredda att stöda förhandlarna också med organisatoriska medel, berättar direktör Anssi Vuorio från Pro.

16.10 kl. 13:20

–  Medlemmarna uppskattar snabb service, bedömer kassans servicechef Nyyrölä. Tack vare systemändring i e-tjänsten behandlar Pros arbetslöshetskassa fortsättningsansökningarna inom två vardagar jämfört med tidigare tre.

13.10 kl. 10:44

Allt tryggare resa – Pro-medlemmarnas barnbarn med i Turvas resenärförsäkring från början av år 2018.

11.10 kl. 11:13

Fackförbundet Pros medlemmar kan hyra Holiday Clubs semesterlägenheter och Pros egna semesterställen till förmånligt medlemspris. Boka senast den 23 oktober.

10.10 kl. 14:59

– Förtroendemännen är dystra till sinnes, berättar Pro-medlemmarnas förtroendeman.

4.10 kl. 11:14

Företaget överväger uppsägningar av maximalt 50 personer. – Företaget har hela tiden samarbetsförhandlingar och samtidigt anställs det fler. Situationen upplevs befogat som orättvis och företaget skulle ha mycket att förbättra i fråga om ledning och personalpolitik, berättar ansvariga branschombudsmannen Sanna Nurminen från Fackförbundet Pro.

2.10 kl. 16:30

– Vi höll i dag en lägesöversikt om bankernas resultat och inkomstutvecklingen i branschen förra året. Det finns mycket på bordet att förhandla om såväl på löntagar- som på arbetsgivarsidan, vilket är bra med tanke på utvecklingen av kollektivavtalet, berättar finanssektorns direktör Antti Hakala från Fackförbundet Pro.

21.9 kl. 16:23

I förhandlingarna har man inte ännu behandlat löneförhöjningar eller andra penningmässiga mål.

21.9 kl. 14:23

Tjänstemännen fick nog av arbetsgivarens sätt att föra samarbetsförhandlingar.

– Arbetsgivaren ger inte information, uppgifterna kommer långsamt och det har inte getts tillräckligt noggrann information om hur ändringarna påverkar uppsägningarna, berättar Pro-medlemmarnas förtroendeman Jouko Riipi.

14.9 kl. 11:04

Under hungerdagen kan man hjälpa offren för krig och naturkatastrofer genom att klicka en donation från Pros sidor.

11.9 kl. 15:58

– Efter många magra år strävar vi den här avtalsomgången efter att öka våra medlemmars köpkraft. Vi anser att då företagens resultat ökar, hör en del av ökningen också till löntagarna. Nu har vi redan i flera år haft knappa löneförhöjningar och nollinjen går inte för oss, konstaterar direktören för industrisektorn Anssi Vuorio från Fackförbundet Pro.

4.9 kl. 11:29

Pros nya direktör för servicesektorn är vald. – Samarbete är till allas bästa, säger Minea Pyykönen, som tidigare förhandlat på arbetsgivarens sida av bordet.

31.8 kl. 12:44

I väst söker man ofta utåtriktade ledare, medan man i öst kan föredra en introvert ledartyp, funderar ledarskapscoach Siru Heino om sitt arbete.

29.8 kl. 17:29

– Jag kunde vänta mig det här. Men ändå, nu då dagen är här gör det ont, konstaterar huvudförtroendeman Leinonen.

25.8 kl. 12:14

I förhandlingarna behandlades bland annat förtroendemännens ställning och rätt att få information.

- Det är meningen att ge förtroendemännen bättre möjligheter att främja lokalt avtalande, berättar Mikko Honkanen, ansvarig ombudsman för mediebranschen i Fackförbundet Pro.

17.8 kl. 10:23

Pros rådgivare i anställningsärenden utbildar sig. På torsdag och fredag besvaras frågor per e-post.

16.8 kl. 16:30

Nu har det utretts: användning av partiell dagpenning i ett tidigt skede av arbetsoförmåga underlättar återgång till arbetet.

  • Pron jäsen sai hoitaakseen eläkkeelle siirtyneen kollegan tehtävät, mutta palkkaa muutos ei tuonut lisää. Prolainen yritti keskustella asiasta tuloksetta työnantajan kanssa. Asiames Varila liit... Read more

Snabbgallup

Mobilappen Ammattiliitto Pro har publicerats – har du