| Fackförbundet Pro
  • Pros andra webbtjänster
Pro+
16.5 kl. 10:07

Löntagarcentralorganisationerna och barn- och familjeorganisationerna kräver att arbetet med att reformera familjeledigheterna inleds under nästa regeringsperiod. Reformen måste skrivas in i regeringsprogrammet och man måste reservera tillräckliga resurser för reformen.

7.5 kl. 16:30

Skofabriken som i 60 år funnits i Seinäjoki sysselsätter 70 personer.

4.5 kl. 12:34

De viktigaste Proplus-tjänsterna öppnade igen för att användas av medlemmar och förtroendepersoner. Servicen fortsätter ännu.

2.5 kl. 13:56

Fastän Proplus är under service, hittas medlemsförmånerna i Ammattiliitto Pro-applikationen.

2.5 kl. 13:35

Medlemstjänsten Proplus är för tillfället ur bruk. Systemet förnyas med snabb tidtabell.

2.5 kl. 11:46

– Man kan kontakta infon för att fråga råd om till exempel lön, arbetstid eller prövotid.  Alla frågor behandlas konfidentiellt, så man behöver inte dra sig för att be om hjälp, säger sommarjobbarrådgivaren Juuli Jokinen.

Sommarjobbarinfon öppnar i dag onsdag.

26.4 kl. 15:57

– Pros och Pardias förvaltningar besluter i juni om man fortsätter utreda samarbete eller avslutar diskussionerna, berättar ordförande Jorma Malinen.

20.4 kl. 10:24

Arbetsplatsernas dåligt fungerande lönesystem sänker Pro-medlemmarnas löner.

19.4 kl. 11:02

– Vi har inte avtalat om den allmänna linjen och den motsvarar inte konjunkturläget inom byggbranschen, vilket nu är utmärkt, berättar byggbranschens ansvariga ombudsman Jyrki Suihkonen från Fackförbundet Pro.

25.3 kl. 18:43

Under förhandlingarnas gång blev löneuppgörelsen bättre än i det första medlingsbudet. För veckoslutsarbetets del lyckades man betydligt begränsa arbetsgivarens bestämmanderätt. –  Slutresultatet är en kompromiss, konstaterar direktör Antti Hakala från Pro.

22.3 kl. 14:28

Fackförbundet Pro, Fackförbundet Nousu, De högre tjänstemännen YTN, Arbetsgivarna för servicebranscherna PALTA och Finans Finland svarar på förslaget i söndag.

21.3 kl. 15:19

– Det har rekryterats mycket nytt folk till hela koncernen och Finland under början av år 2018, förfarandet verkar inte vara i enlighet med samarbetslagens anda, bedömer huvudförtroendemannen.

21.3 kl. 11:27

Strejk hotar nästa vecka i finansieringsbranschen om enighet inte nås i förhandlingarna under slutet av veckan.

19.3 kl. 15:11

– Lönekartläggningar görs inte och man talar inte om löner, slutresultatet är att löneskillnaderna också mellan kvinnor och män som arbetar på samma arbetsplats består, berättar Pros jämställdhetsexpert Lehtoranta.

19.3 kl. 12:52

Bankerna är huvudsakligen stängda på veckosluten runt om i Europa, med undantag av turistmål och stora köpcenter, framgick det av Fackförbundet Pros förfrågan.

15.3 kl. 14:06

Som medlem i Pro kan du boka semester på Holiday Clubs Tampereen kylpylä till medlemsförmånspris. Ansökningstiden för veckorna 23/2018–1/2019 pågår som bäst, skrid till verket inom mars!

11.3 kl. 21:41

Fackförbundet Pro lämnade flera strejkvarsel för finansieringsbranschen till riksförlikningsman Minna Helle och arbetsgivarförbunden. Pros och arbetsgivarförbundet Paltas avtalsförhandlingar är helt i lås, för arbetsgivarna håller fast vid sitt mål om veckoslutsarbete, det vill säga sin bestämmanderätt.

9.3 kl. 11:30

Avtalsparternas beslutande organ har godkänt resultatet till nytt kollektivavtal.

8.3 kl. 13:37

På kvinnodagen skulle man gärna också fira att löneskillnaden minskat, men det har man tyvärr inte så stor orsak till, konstaterar jämställdhetsexpert Tanja Lehtoranta i Pro. Man kan ändå kolla upp lönerna och bestämma sig för att påverka den egna lönen.

8.3 kl. 12:53

Förhandlingsresultat har uppnåtts mellan Pro och arbetsgivarnas företrädare Palta om anställningsvillkoren i kreditupplysnings- och inkassobranschen.

  • Mitkä asiat vaikuttavat prolaisten työtyytyväisyyteen? Me tutkimme, näin vastasitte.

Snabbgallup

Ingår veckoslutsarbete i ditt arbete?